200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » Архів матеріалів

Ніхто не забутий, ніщо не забуте.

     Про події часів Великої Вітчизняної війни, які відбувались на Арбузинщині під час окупації в 1941-1944 роках,  немає згадок  в друкованих джерелах. Викладачі історії Федоряка Т.М. та Антоненко С.Ю. вирішили ліквідувати ще одну прогалину в історії ІІ світової війни. Педагоги зібрали інформацію про окупаційний режим в Арбузинці, відвідавши очевидців тих подій.  Результатом     кропіткої  роботи педагогів та учнів ліцею став випуск друкованої збірки  спогадів мешканців нашого селища, що пережили часи окупації.

Автори збірки вдячні голові ради ветеранів Арбузинського району  Аліфіренко Р.Я., яка надала адреси та прізвища тих людей, що пам’ятають страхіття тієї війни та поділились спогадами  з молодим поколінням. Низький Вам поклін, дорогі ветерани! Миру нам всім!

Очевидці окупац ... Читати далі »

Переглядів: 549 | Додав: chuiko | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

8 травня з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення в Арбузинському професійному аграрному ліцеї відбулося відкриття пам’ятної дошки Скоку Івану Юхимовичу - ветерану війни, учаснику бойових дій, засновнику та першому директору тоді ще професійно-технічного училища № 9.

СКОК Іван Юхимович народився 19 лютого 1918 року в селі Арбузинка. Після закінчення Во­ронезького авіаційного училища Іван Юхимович Скок став кадровим військовим. З 1938 по 1945 роки служив у різних авіаційних підрозділах, у тому числі і в 80-му бомбардувальному авіаційному полку 1 повітряної армії. Брав участь у фінській війні 1939-1940 рр.

З перших днів Великої Вітчизняної війни Іван Юхимович служив на Крайній Півночі. Маючи спеціальність авіамеханіка, забезпечував справність бойових машин. В умовах Заполяр'я, де майже півроку тягнеться поляр­на ніч, де не працюють магнітні компаси, де морози вимірюються не в один дес ... Читати далі »

Переглядів: 545 | Додав: chuiko | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

Неймовірно важкі випробування впали на долю наших батьків і дідів у роки Великої Вітчизняної війни. До Перемоги, 70 – річчя якої ми відзначаємо, вони йшли крізь 1418 днів і ночей війни. Та навіть гинучи, вони вірили, що все це більше не повториться, що це був останній кошмар на землі.

Як гірко вони помилялися! Сьогодні знову спливає – кров’ю українська земля.

На захист нашої держави стали кращі з кращих, ті для кого Україна понад усе. Наша Батьківщина дочекалася своїх вірних синів – нових українських громадян, патріотів, у яких відродився і з новою силою запалав козацький дух, почуття гідності. А для нас, їхніх дітей матерів, дружин і просто земляків, вони – справжні герої, якими ми можемо гордитися.

Усім тим, хто пройшов вогняними шляхами війни, хто пішов у безсмертя і тим, хто зараз живе серед нас, присвячений урок Мужності «Герої не вмирають», що пройшов у групі 24 Арбузинського ПАЛ на початку травня. Учні і всі пр ... Читати далі »

Переглядів: 569 | Додав: chuiko | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

28 квітня 2015 року працівники та учні Арбузинського професійного аграрного ліцею приєдналися до  всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою».

Всі прийняли активну участь у прибиранні закріпленої ділянки дороги Арбузинка – Полянка та озеленення території ліцею.

  

Переглядів: 580 | Додав: chuiko | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

      Згідно Положення про підготовку і проведення  Тижня охорони праці, листа департаменту освіти і науки від 01.04.2015р. № 1585/04-02/01-01-16 в Арбузинському професійному аграрному ліцеї 28 квітня були підведені підсумки Тижня  охорони праці.

           Всі присутні долучились до формування і створення умов з попередження ризиків у техногенному, природному та побутовому середовищі. А передувало відзначенню Дня охорони праці  виконання організаційних заходів:

- комісією з охорони праці організовано проведення рейду – перевірки виконання учнями в майстернях, спортивній залі вимог безпеки життєдіяльності,  наявності запобіжних написів, сигнальних фарбувань, знаків безпеки в гуртожитку ліцею  та учбовому полігоні.

Перевірено:

- виконання наказів про призначення осіб, відповідальних за організацію охорони праці, експлуатацію електрогосподарства та пожеж ... Читати далі »

Переглядів: 615 | Додав: chuiko | Дата: 12.05.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до плану роботи ліцею та Арбузинського Центру зайнятості, з метою залучення випускників загальноосвітніх шкіл до вступу в наш навчальний заклад, 23.04.2015р був проведений День відкритих дверей. До ліцею завітали  85  школярів 8-9 класів Арбузинських ЗОШ № 1 та №2 разом з класними керівниками.

Педагогічний колектив та учні ліцею сумлінно підготувалися до цього традиційного заходу. Для школярів провели екскурсію по навчальних кабінетах професійно-теоретичної підготовки та по лабораторіях і  майстернях, де здійснюється професійно-практична підготовка.

Майстер в/н професії «Офіціант; бармен» Левіна В.Г. докладно розповіла про цю популярну спеціальність та провела невеличкий майстер-клас по згортанню серветок. Учні, слідкуючи за  майстром, з задоволенням відтворювали різноманітні  способи складання текстильних серветок.

... Читати далі »

Переглядів: 587 | Додав: chuiko | Дата: 29.04.2015 | Коментарі (0)

З метою підвищення рівня підготовки виробничих кадрів з 30.03.2015р. по 09.04.2015р. проводились тижні професійної майстерності методичної комісії  професій «Кухар», «Офіціант», «Продавець продовольчих товарів».

Протягом тижнів були заплановані: виставки газет, олімпіади, відкриті уроки, ярмарок, конкурси професійної майстерності професій «Кухар», «Офіціант» та «Продавець продовольчих товарів», огляд новин,  вікторина.

Тиждень розпочався з виставки газет, які презентували професії, що входять до складу методичної комісії.

30.03.2015 р. викладач спецдисциплін Ніколаєнко І.М. провела гру  «Щасливе число»,  між групами №№ 23, 24 професії «Кухар».  Мета проведення гри - повторення пройденого матеріалу зі  спецдисциплін, перемогла ко ... Читати далі »

Переглядів: 1147 | Додав: chuiko | Дата: 17.04.2015 | Коментарі (0)

З метою підвищення рівня підготовки виробничих кадрів  з 23.03.2015 по 27.03.2015 року проводився тиждень професійної майстерності методичної комісії  професій «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу», «Оператор комп'ютерного набору».

В програмі заходів  були заплановані виставки газет, проведення відкритих уроків,  конкурси професійної майстерності, інтелектуально-розважальна гра «Брейн-ринг», тематична лінійка, олімпіади зі спеціальних дисциплін.

Тиждень розпочався з виставки предметних газет,  які приготували учні разом з викладачами і майстрами.

23.03.2015 р. було проведено олімпіаду з предмета  «Спецтехнологія» серед учнів групи №44 професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу». Перше місце виборола Білоус А., друге – Пронін В. і тре ... Читати далі »

Переглядів: 665 | Додав: chuiko | Дата: 01.04.2015 | Коментарі (0)

З метою підвищення рівня підготовки виробничих кадрів з 16.03.2015р. по 20.03.2015р. проводився тиждень професійної майстерності методичної комісії  професій «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування»

На цьому тижні були заплановані виставки газет, відкритий урок виробничого навчання, огляд новин, відкритий урок з предмета «Правила дорожнього руху».

16.03.15р. тиждень розпочався з виставки газет,  які підготували учні груп аграрних професій. Цього ж дня, майстер виробничого навчання  гр..№13 Короткий В.А. провів відкритий урок з виробничого навчання по темі: «Розбирання зчеплення, клепання накладок» метою якого було закріплення теоретичних знань по проведенню діагностики технічного стану, ТО,  та дефектування вузлів та агрегатів зчеплення трактора. Бул ... Читати далі »

Переглядів: 1171 | Додав: chuiko | Дата: 25.03.2015 | Коментарі (0)

З 10.03.15 по 13.03.15 р. в Арбузинському ПАЛ проходив тиждень суспільно-гуманітарної підготовки. Членами методичної комісії було заплановано та проведено ряд цікавих пізнавально-розвивальних заходів, в яких  активну участь взяли як самі педагоги, так  і учні.

 Розпочався тиждень виставкою предметних газет та презентацій, над якими добре попрацювали учні під керівництвом своїх наставників.

Стартували відкриті уроки та позакласні заходи.

«Конфлікт між буденним життям і високими пориваннями душі особистості,  дійсністю і мрією в драмі-феєрії «Лісова пісня» - ось тема уроку української літератури, який провела Бойко Т.Є. у групі 1 курсу (№24). Розмова про людську свободу,  високі ідеали велася у вигляді порівняння вільної Мавки та обмеженого Лукаша. Розгляд життєвих ситуацій, психологічні дослідження, пора ... Читати далі »

Переглядів: 521 | Додав: chuiko | Дата: 17.03.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 44 45 »