200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » Архів матеріалів

Викладач фізичного виховання Бугай С.М. запросив на відкритий урок своїх колег по методичній комісії. Тема уроку «Розвиток гнучкості на уроках гімнастики». На початку уроку проведені стройові, організуючі, загально-розвиваючі вправи на місці та в русі. В основній частині уроку викладач демонстрував учням спеціальні вправи для розвитку та формування гнучкості. Комплекс вправ амплітудного характеру сприяв формуванню гнучкості різних видів суглобів, гарної постави, загальному фізичному розвитку учнів. Вихованці з задоволенням виконували вправи методом колового тренування. Пульсометрія, яку викладач провів  на початку та по завершенню уроку  показала, що викладач дотримується вимог по дозуванню фізичного навантаження учнів під час проведення уроків фізичної культури. Своєрідний фоторепортаж етапів уроку пропонуємо читачам нашого сайту.

 

 

Переглядів: 536 | Додав: chuiko | Дата: 16.03.2015 | Коментарі (0)

6 березня в Арбузинському професійному аграрному ліцеї, відбулася концертно – розважальна програма «НУМО, ДІВЧАТА», присвячена святу 8 березня. В конкурсах змагалися чотири  команди дівчат : «Весна»  - група 24, «Зірки» - група 23, «Патріотки» група – 33 та «Вінкс» збірна команда групи 42-44.

Перемогу виборювали в справжній битві. В кожному з 6 конкурсів команди намагалися довести, що вони найкращі. Та перше місце дісталося найталановитішій, найромантичнішій, та найрозумнішій команді «Вінкс».

Вітаємо дівчат з перемогою та всіх жінок зі святом 8 березня!

 

... Читати далі »

Переглядів: 529 | Додав: chuiko | Дата: 12.03.2015 | Коментарі (0)

24 лютого 2015 року  в Арбузинському професійному  аграрному  ліцеї пройшов бібіліотечний  урок на тему «Шевченкове слово у серці моєму, воно життєдайна джерельна вода».

 Вже для багатьох поколінь українців і не тільки українців Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в ньому розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко як явище велике і вічне – невичерпний і нескінчений. Волею історії він ототожнений з Україною, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі та думи, стаючи до нових скрижалей долі.

Шевченкова поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те чим живуть. У чому черпають сили і надії. У глибини майбутнього слав Шевченко свої ... Читати далі »

Переглядів: 460 | Додав: chuiko | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

Недавно в ліцеї закінчився  тиждень професії «Конторський (офісний) службовець (бухгалтерія)».

 Група №63 підготувала виставку стіннівок професійного спрямування,  де містилися різні цікаві факти  про професію «Конторський (офісний) службовець (бухгалтерія)».

Майстер групи №64 Фурдуй Н.П. провела відкритий урок виробничого навчання на тему «Облік касових операцій. Заповнення первинних документів та облікових регістрів». Мета уроку - формування, закріплення та удосконалення вмінь і навичок учнів при розв’язанні завдань. Практична задачі, які виконували учні, стосувались  відображення касових операцій на рахунках бухгалтерського обліку, заповнення основних документів з руху готівки в касі.

З  метою підвищення рівня професійної майстерності майбутніх обліковців, виховання з ... Читати далі »

Переглядів: 650 | Додав: chuiko | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Знову ліцей відправив у самостійне життя молодих кваліфікованих робітників: 9 лютого 2015 року відбувся випуск  групи №43. Учні  навчалися в Арбузинському професійному аграрному ліцеї з 01.09.2013р.  за інтегрованою професією «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу; оператор комп'ютерного набору».

06 лютого випускники захищали творчі роботи. Завдяки професійній майстерності викладачів Балобанової І.С., Чуйко О.О., майстра виробничого навчання Шніт Ю.П., які консультували учнів під час  підготовки творчих та дипломних робіт, були створені навчальні фільми, електронні презентації, виготовлені стенди та плакати.

Захист дипломних та творчих робіт -  своєрідна демонстрація результатів роботи педагогічних працівників та їх вихованців. Приємно констатувати  високий рівень знань та володіння комп'ютерними програмами учнями групи.

... Читати далі »

Переглядів: 577 | Додав: chuiko | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Про подію, що сталася вже майже 100 років тому, довгий час змушували нас забути, так само, як змушували забути про те, ким ми є.

Та ми пам’ятаємо ті буремні роки, коли народжувалась українська державність, коли здійснились віковічні мрії нашого народу і Україна стала єдиною (Соборною) незалежною державою.

З 21 січня 1990р. живий ланцюг, утворений сотнями тисяч людей, з’єднав Київ та Лівів на пам’ять про акт злуки 22 січня 1919 року. Традиційно щороку в різних містах України, а також на столичному мосту Патона проходить подібна акція.

«Співаєм славу тій події і тепер», - прозвучало на тематичній лінійці, яку підготували і провели учні групи 24 Арбузинського ПАЛ. Символічне поєднання учнями двох стрічок кольорів державного прапора в один ланцюжок стало своєрідним нагадуванням для всіх, що сила української держави &nda ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Додав: chuiko | Дата: 26.02.2015 | Коментарі (0)

Жвавими дискусіями і конструктивом супроводжувався розгляд питань педагогічної ради ліцею, що пройшла 9 січня 2015року.

Першим питанням порядку денного, як зазвичай, обговорювалися підсумки навчально-виробничої роботи за І семестр 2014-2015н.р.

Голови МК аналізували моніторингові дослідження навчальних досягнень учнів з усіх видів підготовки. Діаграми, які супроводжували  доповіді керівників МК демонстрували коефіцієнт навченості, рівень компетентності, рівні навчальних досягнень учнів по окремих предметах та в/н.

Заступник директора з НВР Чуйко О.О.,  докладно розповіла про діяльність  учнівського самоврядування, та проблеми, які виникають в цьому напрямку роботи.

Викладач професійно-теоретичної підготовки Балобанова І.С. докладно розповіла про свою роботу над впровадженням  нових ДС ПТО ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Додав: chuiko | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

25 грудня  2014 року відбулося Новорічне свято для учнівської молоді та працівників Арбузинського професійного аграрного ліцею. Святково прикрашена зала та новорічна ялинка виблискувала різними кольорами веселки, підіймаючи настрій всім присутнім у чарівній залі.

Кожна навчальна група представила музичний номер (пісні, гумор, вірші), стіннівку та привітання зі святом.

Цікавим стали новорічні конкурси для учнівської молоді, за участь у яких всі отримали від Діда Мороза та Снігуроньки подарунки та солодощі.

 

 

   

 

Переглядів: 453 | Додав: chuiko | Дата: 15.01.2015 | Коментарі (0)

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права в Арбузинському професійному аграрному ліцеї викладачем історії та правознавств Антоненко С.Ю. було проведено ряд заходів, метою яких було сприяти формуванню правового світогляду та правової культури підлітків, розуміння ролі права в суспільстві, виховання інтересу молодого покоління до правових знань.

Розпочався тиждень конкурсом правознавців «Закон і ми», участь в якому брали учні  групи №23 та №33. Конкурс  дав можливість  виявити рівень правової свідомості учнів, перемогу здобули учні групи №33.

Під час проведення виховної бесіди «Юристом можеш ти не бути, та кодекс знати ти повинен» учні І курсу були ознайомлені з адміністративною та кримінальною відповідальність неповнолітніх.

З метою підвищення рівня поінформованості учнів щодо проблеми торгівлі люд ... Читати далі »

Переглядів: 605 | Додав: chuiko | Дата: 15.01.2015 | Коментарі (0)

З 8 по 26 грудня, відповідно графіка, майстри виробничого навчання   провели перевірні роботи у навчальних групах. Оцінювались уміння та навички учнів застосовувати одержані професійні знання на практиці.

Враховувались якість роботи, дотримання технологічної дисципліни та правил техніки безпеки, уміння користуватись обладнанням, пристроями.

Кращу якість знань показали учні групи № 64 (професія «Конторський (офісний) службовець (бухгалтерія)»),

№ 43 (професія «Лаборант хіміко-бактеріологі ... Читати далі »

Переглядів: 895 | Додав: chuiko | Дата: 29.12.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 44 45 »