200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2014 » Січень » 4 » Екскурсія на Южноукраїнську АЕС
21:03
Екскурсія на Южноукраїнську АЕС

Кращі учні Арбузинського професійного аграрного ліцею 12 грудня 2013 року  були нагороджені екскурсією на Южноукраїнську атомну електростанцію. На початку екскурсії  в інформаційному центрі учні мали можливість переглянути фільм. З нього вони  дізналися про повний цикл створення «палива майбутнього» - від добування уранових руд до використання «твелів» в атомному реакторі. Олександр Іванович, наш екскурсовод, розумно, доступно пояснив усі фізичні процеси, які відбуваються в атомному реакторі і учні їх краще зрозуміли завдяки виготовленим макетам. 


Екскурсію продовжив візит до Ташлицької гідроакумулюючої ЕС. Природні умови, а саме річка Південний Буг, дозволила побудувати  цей вражаючий, вигідний з точки зору економіки комплекс. В нічний час, коли електроенергія дешева, вода по трубах, які розміщені під землею, перекачується з нижнього в верхнє водосховище. А в світлу пору використовується для вироблення «пікової» електроенергії. Дізналися про історію скелі, з якої спостерігали за Ташлицькою ГЕС, а також про створення останньої на річці Південний Буг Олександрівської ГЕС.  Після цього учні побували в навчальному центрі, який створений у будівлі недобудованого четвертого блоку. Його будівництво було призупинене після введення в дію мораторію на будівництво атомних станцій. Та навіть після відміни мораторію ця височенна будівля, яка мала бути машинним залом, стала величезним тренажером, насиченим електронікою, який дозволяє працівникам станції відпрацьовувати позаштатні ситуації та постійно вдосконалювати свою фахову майстерність. Учні дізналися, які риси характеру повинні мати працівники станції. Кожні 2 роки вони повинні отримувати ліцензію, отримання якої включає і перевірку професійних знань, і проходження медкомісії, і співбесіду з психологом. Також  дізналися, де можна отримати освіту інженера-атомника. 

Ліцеїсти також зрозуміли, що атомники дуже турбуються про безпеку населення, яке проживає на території Миколаївської області, про стан навколишнього середовища, а також сприяють покращенню життя тих людей, які живуть поряд з електростанцією.  Екскурсія вийшла дуже вдалою та цікавою.

                  


                  

Переглядів: 738 | Додав: chuiko | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: