200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2019 » Вересень » 24 » Осінніми стежками Бузького Гарду
10:47
Осінніми стежками Бузького Гарду

Туризм - це здоровий та активний спосіб життя, він сприяє фізичному розвитку молоді, привчає проявляти ініціативу, винахідливість, долати природні перешкоди та зберігати сили під час руху по маршруту. Заняття туризмом розвиває сміливість, рішучість, почуття дружби і колективізму, а саме такі якості необхідні майбутнім захисникам Вітчизни.

Не дивно, що туристичні походи учнівської молоді нашого ліцею стали традиційними. В цьому році учні першого та третього курсів здійснили дводенний похід до місця проведення 45-х відкритих обласних змагань зі спортивного туризму «Пам’яті товариша-2019», які відбувалися в районі скального масиву біля скелі Пугач.

Прямуючи до скального масиву учні відвідали Меморіал слави в місті Южноукраїнськ, побачили єдину в Україні барельєфну ікону Покрови Пресвятої Богородиці та Козака на коні, вирізьблених в граніті  южноукраїнським художником та скульптором  Владиславом Ачкасовим.

  

Учні помилувались краєвидами національного заповідника «Гранітно-степове Побужжя», яке надзвичайно багате на археологічні знахідки, червонокнижних представників флори і фауни та острів Гард, що був адміністративним центром Буго-Гардівської паланки Запоріжської козацької республіки першим отаманом якої був легендарний Байда (Дмитро Вишневецький).

  

В суботу 21 вересня учні прийняли участь у відкритті змагань та вболівали за спортсменів, що змагались в техніці скалолазіння.

  

Сповнені незабутніх вражень наші туристи повернулися додому.
 

Переглядів: 532 | Додав: Mells_24_08 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: