200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2014 » Липень » 14 » Поїздка колективу ліцею до Софіївського парку
12:49
Поїздка колективу ліцею до Софіївського парку

Гарним завершенням плідного навчального року стала поїздка колективу ліцею до Софіївського парку, що знаходиться в місті Умань.

Цю мальовничу місцевість називають казковою країною - настільки тут все незвичайно, поетично і прекрасно. Тут ми побачили Англійський парк, де зібрана багата колекція рослин з усього світу, каскади озер і водоспадів.   Милувалися дивовижними пейзажами, численними фонтанами, штучними гротами та вишуканими скульптурами античних богів і богинь.

 Парк широко відомий як в Україні, так і за її межами - це одне з найвидатніших творінь світового садово - паркового мистецтва. У світі існує всього декілька парків, таких як Уманський парк Софіївка. Софіївський державний дендрологічний заповідник займає площу понад 150 гектарів.

 На які тільки божевілля йшли чоловіки, щоб здивувати своїх коханих: починали війни і складали сонети , будували повітряні замки і цілком реальні розкішні парки. Саме так двісті років тому зізнався в коханні своїй дружині Софії граф Станіслав Фелікс Потоцький.

 Граф був щедрий - на будівництво парку він виділив 15 мільйонів польських злотих, 800 кріпаків створювали озера, підземні річки, гранітні гроти. Потоцький готовий був кинути до ніг коханої весь світ.

 Все в парку нагадує Грецію - батьківщину обраниці графа: статуї давньогрецьких богів, Крітський лабіринт, і підземна річка, ведуча в похмуре царство Аїда.

  Дивлячись на водоспади і скелі, важко повірити, що ми побували в Черкаській області, а не, приміром, у Криму. І що ця краса й велич створені людськими руками. Гарна "Софіївка" будь-якої пори року: і у весняне цвітіння, і в жарку літню спеку, і в золоту осінь, і в зимову безмовність.

Тож і всі ми загадали бажання якнайскоріше повернутися і ще раз помилуватися прекрасним Уманським парком Софіївка.

  

Переглядів: 526 | Додав: chuiko | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: