200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2015 » Квітень » 17 » Тижні методичної роботи професій «Кухар», «Офіціант», «Продавець продовольчих товарів» Арбузинського ПАЛ у 2014- 2015 н. р.
11:14
Тижні методичної роботи професій «Кухар», «Офіціант», «Продавець продовольчих товарів» Арбузинського ПАЛ у 2014- 2015 н. р.

З метою підвищення рівня підготовки виробничих кадрів з 30.03.2015р. по 09.04.2015р. проводились тижні професійної майстерності методичної комісії  професій «Кухар», «Офіціант», «Продавець продовольчих товарів».

Протягом тижнів були заплановані: виставки газет, олімпіади, відкриті уроки, ярмарок, конкурси професійної майстерності професій «Кухар», «Офіціант» та «Продавець продовольчих товарів», огляд новин,  вікторина.

Тиждень розпочався з виставки газет, які презентували професії, що входять до складу методичної комісії.

30.03.2015 р. викладач спецдисциплін Ніколаєнко І.М. провела гру  «Щасливе число»,  між групами №№ 23, 24 професії «Кухар».  Мета проведення гри - повторення пройденого матеріалу зі  спецдисциплін, перемогла команда групи №23.

30.03.2015 р.  була проведена олімпіада серед учнів груп 22 та 23 з предмета «Устаткування підприємств харчування», яку провела викладач спецдисциплін Ніколаєнко І.М. Для проведення олімпіади  були сформовані тестові завдання, які охоплювали  всі теми програмового матеріалу.

Всі участники олімпіади впорались з  завданнями.  Найбільшу кількість балів набрав учень Полоз А., який взяв участь в обласному етапі.

 31.03.2015 р. в лабораторії професії «Кухар» був проведений відкритий урок на тему «Виготовлення елементів з овочів для оформлення страв». Урок був проведений з учнями групи 24 майстром виробничого навчання Зубар А.І..

01.04.15 р.  день розпочався з огляду новин. Учні груп № 23, 24 провели огляд новин на тему «Страсний тиждень».

01.04.15 р. учні групи №24  підготували  цікавий народознавчий  захід «Свято вареника». На святі учні в українських костюмах співали пісень та ліпили вареники різних форм, та з різними начинками.  В кінці свята всі присутні мали змогу не тільки скуштувати смачні вареники, а й взяти участь в майстер-класі по їх ліпленню.

02.04.15р. викладачами спецдисциплін Петренко Л.М. та Балобановою І.С. було проведено бінарний урок на тему: «Поняття про яйця та яєчні продукти. Їх характеристика та механічна обробка». Міжпредметні зв'язки з предметами «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» та «Гігієна і санітарія» були присутні протягом всього навчального заняття.

02.04.15р. згідно з планом проведення тижня, майстром виробничого навчання професії «Офіціант» Левіна В.Г.  провела відкритий урок на тему: «Сервірування столу до сніданку».

02.04.15 р. майстер виробничого навчання професії «Кухар»  Зубар А.І.  провела  конкурс професійної майстерності у групі № 23. Конкурсна програма передбачала виконання одного теоретичного завдання та двох практичних завдань: приготування бутербродів та гарячих напоїв, а також домашнє завдання учнів: приготування пирогів з різними начинками та різної форми.  В змаганнях взяли участь найкращі учні групи №23 професії «Кухар»: Петренко В., Канчук С. та Качан О.. Оцінювання конкурсів членами журі проводилось після дегустування страв. За результатами оцінювання всіх конкурсних завдань, переможцем став Петренко В.

03.04.15 р.  майстер виробничого навчання професії «Офіціант» Левіна В.Г.  провела конкурс професійної майстерності серед учнів групи №54. В конкурсі взяли участь кращі учні групи: Соломічев В., Дану О., Андросов А..

Учні вміло підбирали необхідний інвентар, інструментарій, посуд. Дотримувалися норм охорони праці, санітарії та гігієни в роботі. Переможцем конкурсу став Соломічев В.

06.04.15 р.  викладач спецдисциплін Мазуренко Н.А. провела відкритий урок на тему «Визначення якості цукру-піску органолептичним методом» з предмета «Товарознавство продовольчих товарів», в групі 33 професія «Продавець продовольчих товарів». Урок був проведений у формі лабораторно-практичної роботи. Мета уроку: формувати вміння та навички щодо застосування теоретичних знань учнів на практиці та навчитися визначати якість цукру органолептичним способом.

07.04.15 р. відбувся ярмарок «На світі є одна країна, яку люблю: це -Україна». Організували цей яскравий та цікавий захід  майстри виробничого навчання Яремко Л.І. та Щуцька В.І., а також учні груп №33 та №34. Учні в українських костюмах  запросили всіх охочих на ярмарок та заспівали українських пісень.  Кожен хто відвідав ярмарок, зміг придбати різні товари виготовлені руками учнів. А також посмакувати тістечками та пиріжками, булочками та узваром.

  

08.04.15 р.  Майстром виробничого навчання професії «Кухар»  Каленяк Л.В.  у групі № 24 було  проведено  конкурс професійної майстерності. Конкурсна програма передбачала виконання одного теоретичного завдання з професійно-теоретичного курсу підготовки майбутніх кухарів та двох практичних завдань.  Учні вміло організовували робоче місце, підбирали необхідний інвентар, інструментарій, посуд для приготування і подачі страв, дотримувалися технології приготування страв, норм охорони праці, санітарії та гігієни в роботі.  В змаганнях взяли участь найкращі учні групи №24: Примакова І., Урманчеєва К., Базалевська Я.. За результатами оцінювання всіх конкурсних завдань, переможцем стала Примакова І.

 09.04.2015р. майстрами виробничого навчання професії «Продавець продовольчих товарів» було проведено конкурс фахової майстерності «Кращий продавець - 2015».  Під час виконання завдань конкурсу учні показали належний рівень навичок, отриманих на уроках теоретичного та виробничого навчання. В конкурсі брали участь 4-и учениці: Чалюк А., Васільєва О. (гр..33) та Петренко Т. та Мільчева К. (гр..34).  Переможцями конкурсу стали Чалюк А. та Петренко Т.

Підсумковим засіданням завершився тиждень методичної комісії професій «Кухар», «Офіціант» та  «Продавець продовольчих товарів», на якому члени комісії обговорили заходи, які було проведено  впродовж тижня. Педагоги творчо підійшли до підготовки заходів.

Переглядів: 1140 | Додав: chuiko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: