200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2017 » Квітень » 4 » Тиждень професій Кухар; Кондитер
14:31
Тиждень професій Кухар; Кондитер

З метою підвищення рівня підготовки виробничих кадрів з 24.03.2017р. по 31.03.2017р. проводився тиждень професійної майстерності методичної комісії  професій Кухар; Кондитер.

24.03.17 р. майстром виробничого навчання Зубар А.І. був проведений конкурс професійної майстерності з професії Кондитер у групі №24. У конкурсі  брали участь 10 учнів групи.

Завдання для учасників І етапу конкурсу відповідали змісту програми з предметів професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки за Державним стандартом професійно-технічної освіти з професії 7412 Кондитер, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 28 жовтня 2009 року № 989 та від 08 жовтня 2015 року № 1032.

Завдання включали виконання теоретичного та практичного завдання.

Теоретичне завдання передбачало виконання тестових завдань з предметів: «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства», «Гігієна та санітарія виробництва», «Устаткування підприємств харчування», «Охорона праці», «Організація виробництва та обслуговування». Протягом 1 астрономічної години учасники конкурсу давали відповідь на 60запитань з чотирма варіантами відповідей, одна з яких правильна. За кожну правильну відповідь учасники отримали по 1 балу. За результатами виконання теоретичного туру, до практичного завдання було обрано п’ять учасників, які набрали найбільшу кількість балів.

На виконання практичного завдання відводилось 6 астрономічних годин. Практичне завдання полягало  у виконанні роботи, що відповідала вимогам 3-го кваліфікаційного розряду з професії Кондитер та передбачала:

  1. Розрізання   бісквітного напівфабрикату круглої форми, діаметром 24 см на п’ять шарів;
  2. Приготування звичайного сиропу для просочування;
  3. Приготування крему масляного «Шарлот»;
  4. Приготування крему вершкового;
  5. Формування торту;
  6. Оздоблення торту вершковим кремом та шоколадною глазур’ю за темою «Весняна фантазія».

За результатами конкурсу, однакову кількість балів набрали учениці групи №24 Базалевська Яна та Солдатова Світлана.

29.03.2017 р. була проведена олімпіада серед учнів групи №26 з предмета «Устаткування підприємств харчування», яку провела викладач спецдисциплін Ніколаєнко І.М. Для проведення олімпіади були сформовані тестові завдання, які охоплювали всі теми програмового матеріалу.

Всі учасники олімпіади впорались  із  завданнями.  Найбільшу кількість балів набрали Романенко Віталій, Зубар Катерина та Михайличенко Гліб.

30.03.2017 р. викладачами  спецдисциплін Петренко Л.М. і Ніколаєнко І.М. був проведений конкурс «Кулінарний вінегрет»  між групами № 24, 25, 26, 56  які опановують професії  кухаря, кондитера та офіціанта. Мета проведення заходу – в цікавій ігровій  формі продемонструвати знання  технології приготування  їжі, прислів’я та приказки про улюблені українські страви. Разом з конкурсними завданнями учні – учасники ознайомили присутніх з цікавими новинками із світу кулінарії.

  

У конкурсі брали  участь три команди з 5-ти учасників: директора закладу, кухарів та офіціанта. Перемогла команда групи №26.

30.03.17 р. майстер виробничого навчання професії Кухар Пахаленко І. В. провела конкурс професійної майстерності у групі № 26. Конкурсна програма передбачала виконання одного теоретичного та двох практичних завдань: приготування чебуреків та нарізання овочів різними формами. У змаганні взяли участь найкращі учні групи: Зубар Катерина, Кривель Дарина і Романенко Віталій. Оцінювання конкурсів членами журі проводилось після дегустації страв. За результатами оцінювання всіх конкурсних завдань, переможцем став Романенко Віталій.

  

31.03.17 р. майстер виробничого навчання професії кухар Сідень О.М. провела конкурс професійної майстерності серед учнів групи №25. У конкурсі було одне теоретичне та два практичних завдання: приготування млинців та нарізання фруктів різними формами.

 

В конкурсі взяли участь кращі учні групи: Левіцька Мар’яна, Надвідна Вікторія та Левченко Валентин. За результатами оцінювання всіх конкурсних завдань, переможцем став Левченко Валентин.

  

Переглядів: 1239 | Додав: kulesh240890 | Рейтинг: 4.6/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: