200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2018 » Квітень » 3 » Тиждень суспільно-гуманітарної підготовки
16:31
Тиждень суспільно-гуманітарної підготовки

З 26.03.2018 по 30.03.2018 р. в Арбузинському ПАЛ тривав тиждень суспільно-гуманітарної підготовки. Засіданням  методичної комісії було заплановано та затверджено ряд цікавих пізнавально-розвивальних заходів, в яких  активну участь взяли як самі педагоги, так  і учні.

Розпочався тиждень виставкою предметних газет, над виготовленням яких добре попрацювали учні під керівництвом своїх наставників. Всі бажаючі мали можливість отримати додаткову цікаву інформацію,  перевірити свої знання з будь-якого предмета суспільно-гуманітарного спрямування. Пригадати про уроки та заходи,  які були проведені протягом року всі змогли, переглянувши фото-колаж «В країні Суспільно-гуманітарії».

Розпочалися заходи  методичної комісії з лінійки «Цей тиждень в історії людства», де всі  присутні мали можливість ознайомилися з світовими знаменними датами в історії, культурі, спорті… 2018 рік знаменний численними пам'ятними датами, подіями, різноманітними винаходами.  Учні здивовано, з цікавістю сприймали нову для себе інформацію, розглядали фото та відеоматеріали.   

Лінійку «Диво калинове» підготувала БойкоТ.Є. разом зі своїми підопічними – 27 групою. Увесь захід, кожне слово було проникнуте любов'ю до української мови, бажанням викладача донести мудре, величне слово Кобзаря до кожного учня. Кожен українець повинен знати українську  літературну мову і вільно нею користуватися – таким був девіз цього заходу.

Урок  зарубіжної літератури «Слово – це життя»,  за романом сучасного письменника з Австрії Маркуса Зузака «Книжкова злодійка» пройшов ніби на одному диханні. Учні,  в процесі роботи над сюжетом твору, вирішували проблемні завдання, створювали «сюжетний ланцюжок», залюбки працювали з текстом, визначаючи, кому належать ключові фрази твору. Використане відео дало можливість всім присутнім пережити емоції героїв твору, проникнутися їх  почуттями. Присутніх педагогів вразили  висновки учнів щодо їх життєвих цінностей та пріоритетів.  Всі присутні загорілися бажанням прочитати роман та переглянути фільм.

Ружанська Л.С. підготувала та провела  інформаційний дайджест «Стара,  нова,  добра  Англія», де використала презентацію з  гіф- анімацією, що дуже оживило учнівське сприйняття. Присутні з цікавістю переглядали слайди, знайомлячись з визначними місцями  Англії, викладач коментувала все англіською мовою.  В кінці заходу було проведено тести  і всі змогли перевірити наскільки були уважними і запам'ятали все почуте та побачене.

Романтичний настрій влаштувала Бойко Т.Є. всім, хто завітав на урок – концерт «Розкажу тобі думку таємну». Застелені на столах скатертини, запалені свічки… Аудиторія готова до розмови про кохання. Поезії про любов лилися з вуст учнів, які обрали і вивчили їх напамять. Тут можна було почути вірші різних поетів, на різний смак, один з віршів був виконаний під власний акомпанемент учнем 25 групи Дуйком Олександром.  

   

Надзвичайно багато нового та цікавого дізналися учні на заході «Україна в житті та творчості зарубіжних письменників», який провела Петренко І.М.   Україна вражала, дивувала, надихала на творчість і подвиги не тільки українців… Саме про це йшла мова упродовж заходу.  

Відкритий урок з  історії України «Опір окупантам» провела з 26 групою Антоненко С.Ю. Різноманітні форми роботи при перівірці домашнього завдання та засвоєнні нових знань використала викладач, аби активізувати учнів. Урок, не дивлячись на складність теми, пройшов жваво, легко. Учні з цікавістю працювали з архівними документами, таблицею, навіть грали в історичні інтернет- ігри. Підсумкова робота над проблемним питанням вразила всіх глибиною думок учнів.  

Справжнім святом суспільно-гуманітарних знань став конкурс «Найрозумніший». Ружанська Л.С. постаралася, щоб звичайний цей захід  пройшов весело, оригінально і запам'ятався всім.

Запропоновані питання 1 туру з усіх предметів суспільно-гуманітарного напрямку дали можливість виявити шістьох самих підготовлених учнів. Дух конкуренції заполонив головних претендентів на перемогу. Після другого туру було виявлено трійку найрозумніших. В фіналі ІІІ місце зайняв Романенко В., учень 26 гр., ІІ – Сидоренко С., учень 25 групи, а І місце посіла Кривель Д. учениця гр.26, за що отримала символ ерудованості  - Сову.

  

Переглядів: 444 | Додав: Mells_24_08 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: