200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2014 » Січень » 4 » Заступник голови райдержадміністрації Л.В.Постовик відвідала гуртожиток
21:18
Заступник голови райдержадміністрації Л.В.Постовик відвідала гуртожиток

З метою виконання завдань та доручень Президента України В.Ф.Януковича щодо захисту прав дітей, заступник голови райдержадміністрації Л.В.Постовик відвідала Арбузинський аграрний професійний ліцей

З метою виконання завдань та доручень Президента України В.Ф.Януковича щодо захисту прав дітей, заступник голови райдержадміністрації Л.В.Постовик 18 грудня відвідала Арбузинський аграрний професійний ліцей.

Людмила Василівна оглянула гуртожиток АПАЛу, поспілкувалася з в.о. заступника директора ліцею з навчально-виховної роботи О.О.Чуйко та учнями навчального закладу, які проживають у гуртожитку щодо якості умов проживання, навчання та виховання, дотримання законних прав та інтересів дітей.











«Захист прав та інтересів дитини є одним із найважливіших завдань держави. Конституцією України ст. 51 проголошено, що «сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою». В Україні сформовано систему органів державної влади й місцевого самоврядування, які покликані вирішувати питання забезпечення прав дитини, а також сприяти запобіганню негативним явищам у дитячому середовищі.

Проголошені нові соціальні ініціативи Президента України В.Ф.Януковича «Діти – майбутнє України» передбачають першочергові невідкладні заходи щодо охорони здоров'я дітей, їх права на освіту та розвиток» - зазначила заступник голови райдержадміністрації.

Сам гуртожиток Арбузинського ПАЛ на 120 місць знаходиться на території ліцею. Це двоповерхова будівля, яка має 24 кімнати для проживання, кімнату відпочинку, побутові кімнати, 2 кімнати гігієни.

Усі іногородні учні, які навчаються в ліцеї мають можливість поселитися у гуртожиток, проживання у якому є безкоштовним.

Учні проживають по 2-3 особи у затишних кімнатах, які мають приємний вигляд, чисті, обладнані всім необхідним. Вологе прибирання в кімнатах здійснюють самі мешканці кожен день та раз на тиждень влаштовують генеральне прибирання. Щодня проводиться санітарний огляд кімнат комісією, в складі: медичної сестри, коменданта гуртожитку та старости гуртожитку.

У роботі з вихованцями робітники гуртожитку ставлять перед собою мету: набуття молодим поколінням соціального досвіду успадкування духовних надбань українського народу, формування розвиненої особистості, фізичної досконалості, моральної, трудової, екологічної культури. Тому виховна робота в гуртожитку здійснюється відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів, здібностей учнів.

В позаурочний час діти займаються в спортивних секціях та гуртках художньої самодіяльності – «Вчуся декламувати», «Вокально – естрадний», фольклорний гурток «Барвінок», «Драматичний», секції «Волейбол», «Важка атлетика», «Настільний теніс».

Належні умови проживання в гуртожитку та ремонти здійснюються за рахунок коштів спеціального рахунку ліцею, які надходять від реалізації продукції, що вирощується на навчальному господарстві закладу. Так за останні три роки зроблено капітальний ремонт двох санітарно-гігієнічних кімнат, замінено 21 вікно на металопластикові, придбано меблі, постільна білизна, замінено двері.

Для користування учнів гуртожитку працює бібліотека з великим фондом учбової та художньої літератури та різноманітних періодичних видань.

Всі учні гуртожитку забезпечуються триразовим гарячим повноцінним харчуванням в їдальні ліцею.

Контроль за роботою гуртожитку постійно здійснює заступник директора з навчально-виховної роботи та директор.

 

 


Переглядів: 771 | Додав: chuiko | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: