200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2019 » Лютий » 26 » Звіт про проведення тижня методичної комісії природничо-математичної підготовки
12:03
Звіт про проведення тижня методичної комісії природничо-математичної підготовки

Тиждень методичної комісії природничо-математичних дисциплін та предметів «Охорона праці», «Фізичне виховання» і «Захист Вітчизни» тривав з 18 по 22 лютого 2019 року за планом, який було обговорено та погоджено на її засіданні.

Метою проведення тижня є активізація пізнавального інтересу учнів до вивчення дисциплін природничо-математичного спрямування, прояв їх ініціативи й самостійності, розкриття індивідуальних творчих здібностей та талантів,  формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочувати учнів до роботи над собою.

Традиційно тиждень розпочався з ознайомлення учасників навчально-виховного процесу з планом проведення тижня, а також пізнавальними стіннівками у фойє ліцею.

Кур'янова І.В. провела позакласне заняття у формі цікавої інтерактивної гри «Морський бій», під час якої учні через опитування змагалися між собою за звання переможця. Ним виявився учень групи №28 Ткаченко Євген. Також учні дізналися багато невідомих та цікавих фактів з географії, які підготували та презентували учні першого курсу.

Наступний день розпочався з відкритого уроку астрономії на тему: «Сузір’я. Зоряні карти», який провів викладач Радік А.М. За допомогою зоряних карт учні  дізналися про зодіакальні сузір’я, сформували поняття про зоряні величини, а також, в результаті пошукової роботи, отримали уявлення про походження назв сузір’їв та зірок. З великою цікавістю учні розглядали в телескоп найбільшу зорю – Сонце.

В цей же день викладач фізичного виховання Бугай С.М. провів відкритий урок на тему: «Опорні стрибки через гімнастичного «коня». На уроці було проведено розминку, вимірювання пульсу у спокійному стані та після навантаження, що дало змогу підготувати учнів до основного завдання – опорних стрибків через «коня». Більшість учнів на відмінно впорались із завданням та отримали високі оцінки на уроці.

У середу 20 лютого класний керівник Колбасенко А.П. разом з учнями групи підготували і провели зустріч з ветеранами, присвячену пам’яті воїнів, що проходили військову  службу на території інших держав.

В цей же день пройшли змагання з настільного тенісу, організаторами яких були викладачі фізичного виховання – Бугай С.М. та Колбасенко А.П.  В результаті запеклої боротьби першість серед хлопців ліцею виборов Аветісян М., другим став Штилик В. і третє місце посів Левченко Є. Серед дівчат переможницею стала Ктоян В., друге місце у Медвінської А. і третє виборола О.Кучеряну.  Під час загальноліцейної лінійки  усі переможці були нагороджені грамотами та солодкими подарунками.

   

21 лютого викладач математики Кривіцька Н.М. провела відкритий урок на тему: «Скалярний добуток векторів». Під час пояснення нової теми викладач задіяла різноманітні інтерактивні методи та прийоми, що дозволило зробити простим і зрозумілим складний матеріал. Учні активно працювали на уроці, вирішували завдання на інтерактивній дошці та показали хороший рівень знань з предмета.

Цього ж дня, викладач хімії Балобанова І.С. провела позакласну рольову гру-суд на тему: «Використання, отруйність, шкідливий вплив на організм людини спиртів». Учні першого курсу з задоволенням виконували ролі учасників суду над «спиртом», і врешті-решт засудили звинуваченого у заподіянні шкоди людству.

22 лютого викладач предмета «Захист Вітчизни» Колбасенко А.П. провів відкритий урок на тему: «Тактична підготовка. Дії солдата в бою». За допомогою презентації до уроку учні вивчили обов’язки солдата в бою, ознайомились з екіпіруванням та спорядженням солдата та способами пересування під час бою. На закріплення учні переглянули відеофільм по темі уроку.

Вже традиційно  завершував предметний тиждень природничо-математичний квест, учасники якого з захопленням і азартом шукали зашифровані кімнати, виконували поставлені завдання та збирали ключики, які вели команди до фінішу. В результаті переможцями стали більш досвідчені учні другого курсу, які випередили команди першокурсників.

   

В рамках проведення конкурсу малюнків з пожежної та техногенної безпеки, учень першого курсу Ткаченко Євген взяв участь в обласному конкурсі декоративно-прикладного мистецтва «Кращий пожежний – це ти обережний». Також відбулись організаційні заходи зі створення громадських формувань загонів юних пожежників – рятувальників «Антей» та група з надання першої медичної допомоги «Паросток».

Тиждень природничо-математичних дисциплін та предметів «Охорона праці», «Фізичне виховання» і «Захист Вітчизни» закінчився, але продовжуватиметься праця викладачів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися.

Переглядів: 569 | Додав: Mells_24_08 | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: