200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2016 » Квітень » 15 » День відкритих дверей в Арбузинському ліцеї
15:18
День відкритих дверей в Арбузинському ліцеї

День відкритих дверей в Арбузинському ліцеї

Традиційно, у квітні місяці, Арбузинський ПАЛ гостинно відчиняє двері перед випускниками шкіл району.  Навчальний рік скоро завершиться, тому учні замислюються над своїми подальшими планами. Саме з цією метою 14 квітня в ліцеї було організовано День відкритих дверей. До нашого навчального закладу завітало близько 70 дев’ятикласників  з Новоселівської, Садівської, Мар’янівської та Арбузинських ЗОШ №1 та №2.

Викладачі та майстри виробничого навчання розповіли гостям про  професії, які можна здобути у стінах ліцею, про перспективи працевлаштування, а також про можливість започаткування власної справи.

Учні першого курсу професії «Кухар; кондитер» продемонстрували невеличкий майстер-клас з нарізання овочів а  також показали різноманітні приклади  креативного  оздоблення других страв, а ще вразили чудовими, яскравими  та дуже апетитними  композиціями з овочей та фруктів.  В цьому юним кухарям  допомагали майстри в/н Зубра А.І. та Сідень О.М.

Майбутні продавці показали  вміння віртуозно пакувати подарункові товари різних розмірів та ваги.

 У навчальному барі майстер в/н Левіна В.Г. ознайомила школярів з матеріально базою, яка по праву вважається найпотужнішою серед ПТНЗ Миколаївської області.

Цікавою та змістовною була розповідь викладача  Балобанової І.С. про професію лаборанта, а другокурсники групи № 44 продемонстрували свої вміння робити досліди та показали результати учням за допомогою мікроскопу, так що кожен школяр міг переконатися в реальності експерименту.

Завдяки майбутнім  операторам  комп’ютерного набору, комплексно-методичне забезпечення професій поповнюється з року в рік. Учні створюють відеофільми, що стосуються технологічних процесів, покрокових  інструкцій приготування страв, знімають відео профорієнтаційної спрямованості.  Так гості побачили фільми про професії «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», «Тракторист–машиніст  с/г виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарської техніки», «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», і  звісно, представили власну спеціальність.

Після знайомства з матеріальною базою кабінетів та лабораторій,  школярі були запрошені до актової зали. Перед гостями слово мала директор ліцею – Петренко Л.М., яка детально розповіла про організацію навчально-виховного процесу,  про дозвілля, яке чекає учнів після уроків: у ліцеї працює два гуртки художньої самодіяльності, три спортивні секції, бібліотека, забезпечена Wi-Fi, два комп’ютерних класи, підключені до всесвітньої мережі, в яких дозволено працювати всім охочим. Керівник закладу наголосила ще на   одному  важливому  аргументі на користь навчання у ліцеї: держава забезпечує учнів щомісячною стипендією у розмірі 311 гривень,  а дітей, позбавлених батьківського піклування,  у розмірі – 961 гривня.

Про тісну співпрацю ліцею з Арбузинським районним центром зайнятості населення говорила Шарата Оксана Миколаївна, провідний спеціаліст цієї державної установи.

Після цього талановиті та творчо обдаровані ліцеїсти виступили на сцені з концертною програмою.

Тож з 1 червня приймальна комісія ліцею розпочинає свою роботу.  Випускники можуть подати  заяву на ім’я директора з зазначенням обраної професії,  до заяви додати документ про освіту в оригіналі; ксерокопію свідоцтва про народження або паспорт,  медичну довідку встановленого зразка,    6 фотокарток розміром 3 х 4 см.

Чекаємо майбутніх трактористів, кухарів, продавців, обліковців та лаборантів. Поспішайте поповнити нашу дружну ліцейну родину!

Переглядів: 571 | Додав: chuiko | Рейтинг: 2.2/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: