200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2014 » Травень » 26 » Екскурсія до сільськогосподарського товариства «Промінь»
17:01
Екскурсія до сільськогосподарського товариства «Промінь»

Нещодавно учням і педагогам Арбузинського ліцею пощастило відвідати сучасне господарство  «Промінь», що знаходиться у селі Воєводському. І хоч день виявився похмурим і дощовим, враження від екскурсії залишились яскравими, адже СТОВ «Промінь» на сьогодні є одним із лідерів у тваринництві не лише на Миколаївщині, а й в цілому по Україні.

       

Знайомство з господарством розпочалося з огляду сучасного елеватора, у якому процеси надходження, зберігання і відвантаження  зернової сировини повністю автоматизовані.

Є в господарстві і власний комбікормовий завод, де готуються збалансовані комбікорми для худоби. Сергій Євгенійович – спеціаліст господарства, розповів про один із секретів високих надоїв корів – це спеціальна високотемпературна обробка сої. Адже ця сировина містить в собі до 40% протеїну і тільки після такої обробки стає дуже поживною для корів.

Багато вражень залишив «дитячий садочок» господарства, що являє собою спеціально відведене місце з індивідуальними пластиковими будиночками, в яких утримуються щойно народжені телята.

Відвідали ми і сучасний тваринницький комплекс, розрахований на 1000 голів, де тварини утримуються в сухих комфортних умовах, з належним освітленням та вентиляцією. Доречі, поряд з ним будується ще один комплекс, який дасть змогу утримувати більше голів ВРХ і відповідно отримувати більші надої. А на сьогоднішній день надої молока в господарстві складають близько 42 тон на добу!

Надзвичайно цікавим було ознайомлення з новітньою технікою та обладнанням молокотоварного комплексу. Це, насамперед, доїльна установка «Карусель» австралійського виробництва, яка є самою сучасною у світі. За допомогою цієї установки можна за 8 хвилин здійснити доїння одразу 40 корів. Молоко, отримане у такий спосіб, повністю відповідає усім санітарно-гігієнічним нормам, адже із доїльного апарату воно одразу надходить у молокопровід, який в свою чергу з’єднується з обладнанням для первинної обробки молока.

Учням, які здобувають професію «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу; оператор комп’ютерного набору» було неймовірно цікаво відвідати сучасні лабораторії господарства та дізнатися, як тут проводять дослідження якості зерна та молока.

Ветеринарні лікарі «Променю» ретельно слідкують за здоров’ям кожної тварини та проводять лікування хворих корів тільки після даних лабораторних досліджень. Такі дослідження здійснюють у бактеріологічній  лабораторії, де виявляють збудника хвороби і підбирають той препарат, який згубно діє на нього. Таке індивідуальне обстеження кожної тварини дає змогу вчасно виявити та ефективно пролікувати хворих корів.

      

У господарстві велику увагу приділяють племінному розведенню українських порід великої рогатої худоби. Тут зосереджений елітно-племінний потенціал району та області.

Учні та педагоги ліцею висловлюють велику подяку керівнику СТОВ «Промінь» Олександру Миколайовичу Остапенку, а також спеціалісту господарства Ясевіну Сергію Євгенійовичу за надзвичайно цікаву та змістовну екскурсію.

 

 

Переглядів: 1450 | Додав: chuiko | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: