200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2018 » Жовтень » 1 » Миколаївщина – козацький край
13:47
Миколаївщина – козацький край

Є в Первомайському районі гірська країна серед степів  - село Мигія.

За однією версією своєю назву село завдячує Геродоту,  який  побувавши в цих місцях назвав Їх «Моя земля». Територія навколо села була заселена з давніх-давен. Поблизу сіл Мигія і Куріпчине археологами  виявлено поселення епохи неоліту, бронзи (VIII тисячоліття до н.е), скіфського періоду (VII ст.до н.е) і черняхівської культури (III-VI ст..н.е).

На початку XVIII cторіччя на місці теперішнього села було засновано запорізький зимівник. За часів козацтва на території  села розміщувалась Бугогардівська паланка – осередок козаків. Існує також легенда, що навпроти, через річку була територія турків і вночі, коли козаки розпалювали вогнища, вони вдалині миготіли. Звідси і пішла назва поселення.

28-29 вересня 2018 року учні нашого ліцею, гідні нащадки  запорізьких козаків, здійснили захоплюючу подорож по цим історичним мальовничим місцям.  Перед  очима юних туристів постали чарівне плесо Родонового озера, утвореного в кратері колишнього кар’єру, могутні скелі та славетна річка Південний Буг.

  

  

Незабутні миттєвості походу надовго запам’ятаються подорожуючим. З мрією знову побачити ці чарівні місцини, задоволена учнівська молодь  повернулася до Арбузинки.             

Переглядів: 790 | Додав: Mells_24_08 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: