200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2015 » Березень » 17 » Новини від методичної комісії суспільно-гуманітарної підготовки
16:18
Новини від методичної комісії суспільно-гуманітарної підготовки

З 10.03.15 по 13.03.15 р. в Арбузинському ПАЛ проходив тиждень суспільно-гуманітарної підготовки. Членами методичної комісії було заплановано та проведено ряд цікавих пізнавально-розвивальних заходів, в яких  активну участь взяли як самі педагоги, так  і учні.

 Розпочався тиждень виставкою предметних газет та презентацій, над якими добре попрацювали учні під керівництвом своїх наставників.

Стартували відкриті уроки та позакласні заходи.

«Конфлікт між буденним життям і високими пориваннями душі особистості,  дійсністю і мрією в драмі-феєрії «Лісова пісня» - ось тема уроку української літератури, який провела Бойко Т.Є. у групі 1 курсу (№24). Розмова про людську свободу,  високі ідеали велася у вигляді порівняння вільної Мавки та обмеженого Лукаша. Розгляд життєвих ситуацій, психологічні дослідження, поради для молодих людей – це те, що спонукало учнів задуматися над власними вчинками, мораллю, своїм майбуттям та висловити думку з проблемного питання, яке було поставлене викладачем на початку уроку.

Майже на одному диханні, надзвичайно динамічно пройшов урок з історії України на тему: «Україна в геополітичних планах країн Антанти та країн центральної Європи. Початок І світової війни.» Учні готували випереджувальні завдання, працювали в групах та самостійно. Цікаві і доступні форми та методи використала Антоненко С.Ю. аби зацікавити своїх учнів, активізувати їх роботу.

Під час проведення інтерактивного  пізнавального заходу «Французькі запозичення в рідній мові» учні мали можливість дізнатися  про слова, які побутують в нашій мові, але колись давно  прийшли  з французької. Кур’янова  І.В.  подала цікаву інформацію  в презентації, де кожне іншомовне слово виглядало в малюнку чи образі, щоб учні змогли запам’ятати, закріпити  та відтворити  матеріал, розвивати довготривалу та короткотривалу пам'ять, власні комунікативні здібності. На рефлексію учні виконали невелике завдання, яке полягало у письмовому відтворення запозичених лексичних одиниць.

Справжнє свято поезії пройшло під девізом «Поезія - це музика душі», яке було  присвячене  Всесвітньому Дню поезії (21 березня).   Атмосфера глибокого занурення в різножанрову лірику панувала на святі, проведеному Петренко І.М., викладачем світової літератури. Учні та викладачі читали улюблені твори, милувалися поезією українських, світових літераторів, які вирізняються своєю музичністю і стали піснями (А.Малишко, Б.Олійник, Б.Пастернак. П.Верлен). Кульмінацією розмови про поезію став виступ місцевої поетеси Катриченко Наталії, яка з задоволенням відповіла на запитання учнів, розповіла про свою творчість та прочитала свої чудові вірші.

Багато молодих людей використовують «міцні» слова у спілкуванні зі   знайомими  і навіть з  незнайомими  людьми. Тому дуже актуальною виявилася тема семінара-практикума «Згубність лихослів’я»,  проведеного Бойко Т.Є. Педагог та добре підготовлені учні навели масу аргументів, аби сучасна молодь не вживала ненормативної лексики. Сподіваємося, що учні дослухаються до наукових та релігійних доводів, народної мудрості.

          Цікавою та проникливою була розповідь Федоряки Т.М., викладача історії про окупаційний період на території нашого району під час Другої Світової війни. Тетяна Миколаївна на даному етапі займається пошуковою роботою, до якої залучає всіх небайдужих, в тому числі й учнів.  Вражали побачені кадри, спогади односельчан, які в період війни були дітьми і розповіли про пережиті страх та голод, про втрачених рідних та близьких людей.

Не обійшовся тиждень суспільно-гуманітарної підготовки й без конкурсів.   Між учнями 24 та 44 групи відбувся конкурс ерудитів «І світова війна»,  де вони змогли продемонструвати знання  причин,  ходу та наслідків І Світової війни. Переможцями виявилася команда 44 групи.

Як підсумок всього тижня між учнями І та ІІ курсу пройшла фото-вікторина з усіх предметів суспільно-гуманітарної підготовки. Переможці конкурсів отримали заохочувальні призи.

 

Переглядів: 522 | Додав: chuiko | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: