200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2016 » Червень » 2 » Свято методичних ідей.
15:50
Свято методичних ідей.

26 травня  2016 року в Арбузинському професійному ліцеї відбулося підсумкове відкрите засідання методичної комісії суспільно-гуманітарної підготовки. Проходило воно дещо у нетрадиційній формі, а саме у вигляді «Свята методичних ідей» з елементами тренінгу.  На засіданні були присутні всі члени методичної комісії, гості - старший майстер Ніколаєнко І.М., практичний психолог Петренко Я.Ю., голови інших методичних комісій – Мазуренко Н.В., Димова Т.В., Катриченко С.В., Кривіцька Н.М.

 Засідання почалося з ігрового моменту, під час якого голова МК у віршованій формі представила кожного члена, характеризуючи їх ділові та особистісні якості, а всі присутні повинні були впізнати колег.

Петренко І.М., голова методичної комісії суспільно-гуманітарної підготовки підвела підсумки роботи за навчальний рік, розповіла про реалізацію запланованих на початку навчального року заходів, проведені засідання, де вирішувались нагальні проблеми, в тому числі затвердження поурочно-тематичного планування, графіків проведення олімпіад, завдань для їх проведення, адміністративних зрізів знань та ін.; участь членів МК в педагогічних радах, інструктивних нарадах, проведені відриті уроки та заходи, поповнення КМЗ предметів. Підготовлена презентація наглядно допомогла висвітлити всі заплановані  питання. Голова методичної комісії акцентувала увагу  на якості проведених заходів та активність всіх членів методичної комісії.

Наступним  розглядалося питання про реалізацію індивідуальних проблемних тем.

 Всі члени МК  розповіли про пророблену в цьому навчальному році роботу, поділилися досвідом проведення уроків та заходів.  Кульмінацією засідання було вправа «Дерево методичних ідей», де педагоги презентували свої методичні  знахідки, які вважають найбільш продуктивними.

  Успіх педагогічної роботи залежить від багатьох факторів, в тому числі від професійних та особистісних якостей педагога. Вправа «Обери найважливіше» заставила присутніх із всіх важливих якостей обрати найважливішу – любов до дітей . Саме без цього не можна уявити жодного педагога.

Поставлені основні завдання на 2016– 2017 н.р.:

Підвищити рівень навчальних досягнень з предметів суспільно-гуманітарної підготовки.

На особливий контроль поставити питання по виявленню та розвитку здібних учнів. Забезпечити участь учнів ліцею у Всеукраїнських  олімпіадах з базових дисциплін.   Зобов’язати всіх членів МК проводити відкриті уроки.

   Педагогам, що мають вищу категорію в обов’язковому порядку приймати участь в обласних методичних заходах, підготувати до друку у фахових виданнях статті з особистим досвідом роботи, демонструвати результати методичної роботи на сайті.

 

Переглядів: 510 | Додав: pryzhyhalinskyimaxim | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: