200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2016 » Квітень » 7 » Тиждень методичної комісії предметів суспільно-гуманітарної підготовки
13:10
Тиждень методичної комісії предметів суспільно-гуманітарної підготовки

Тиждень методичної комісії

 предметів суспільно-гуманітарної підготовки

 

           З 28.03.16 по 1.04.16 р. в Арбузинському ПАЛ проходив тиждень предметів суспільно-гуманітарної підготовки. Членами методичної комісії було заплановано та проведено ряд цікавих пізнавально-розвивальних заходів, в яких  активну участь взяли як самі педагоги, так  і учні.

 Розпочався тиждень виставкою предметних газет та презентацій, над якими добре попрацювали учні під керівництвом своїх наставників. Участь в аукціоні «Розгадай кросворд – отримай оцінку» дала можливість отримати додаткові оцінки з будь - якого предмету суспільно-гуманітарної підготовки, до того ж це цікава та пізнавальна форма роботи, яка дуже подобається учням.

  Стартували відкриті уроки.

  «Традиції та новаторство в поезії Гійома Аполлінера» -  тема уроку світової  літератури, який провела Петренко І.М. у групі  №44. Учні активно брали участь в різних цікавих  видах роботи, запропонованих педагогом, в обговоренні проблемного питання, поставленого на початку уроку.  В ході уроку учні дізналися про новий для них поетичний жанр, основоположником якого був Гійом Аполлінер, – каліграми. Саме так поет намагався приблизити поезію до візуальних видів мистецтва. Негативне відношення автора до війни в творі «Зарізана голубка й водограй» передалося учням. Аналізуючи каліграму, учні зробили висновок, що найбільшою  цінністю є людське життя. 

  Урок з  всесвітньої історії  на тему: «Паризька мирна конференція» пройшов  на  рівні, який відповідає методичним вимогам. Учні готували випереджувальні завдання, працювали в групах та самостійно. Цікаві і доступні форми та методи використала Антоненко С.Ю. аби зацікавити своїх учнів, активізувати їх роботу.

   На уроці української мови на тему: «Словники та довідкова література» кипіла робота. Переглянутий мультфільм «Енеїда» задав мотивацію до роботи. Дізнавшись про всі види словників та алгоритм роботи з кожним,  учні 25 групи  виконували індивідуальні завдання.  Цікаво було дізнатися, хто був засновником перших словників, а також історію української лексикографії.

 Преамбулою до гри «Перший мільйон» був телевізійний фільм про життєві традиції пересічних парижан, вдало підібраний викладачем Кур’яновою І.В.. Навіть дорослі захопилися переглянутим матеріалом, а потім і грою, учасниками якої були учні груп І та ІІ курсів.

          Справжнє свято поезії  підготувала Бойко Т.Є. Воно було  присвячене  Всесвітньому Дню поезії  та ювілею Івана Франка.   Атмосфера глибокого занурення в різножанрову лірику панувала в поетичній вітальні. Учні та викладачі читали улюблені твори, милувалися поезією українських літераторів, слухали записи поезій, які стали піснями.

          Захід «Інформаційний вісник», підготовлений Ружанською Л.С., у цікавій формі запропонував учням інформацію про особливості, традиції англійської мови й те, що 2016 оголошений роком англійської мови. Отже, ми всі покликані йти в ногу з часом і вивчати англійську мову – такого висновку дійшли присутні.

           Не обійшовся тиждень суспільно-гуманітарної підготовки й без конкурсів.   Між учнями І та ІІ курсу відбувся історичний турнір, де вони змогли продемонструвати знання про добу козацтва та первісні часи. Переможцями виявилася збірна команда учнів груп ІІ курсу.

          Як підсумок всього тижня, між учнями І та ІІ курсу пройшла фото-вікторина з усіх предметів суспільно-гуманітарної підготовки. Переможці конкурсів отримали заохочувальні призи. 

Переглядів: 521 | Додав: chuiko | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: