200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2017 » Березень » 27 » Тиждень методичної комісії професій Тракторист-машиніст с/г виробництва; Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування
09:28
Тиждень методичної комісії професій Тракторист-машиніст с/г виробництва; Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування

З метою підвищення рівня підготовки виробничих кадрів з 13.03.2015р. по 17.03.2017 р .у ліцеї  пройшов тиждень професійної майстерності методичної комісії  професій аграрного профілю.

Тиждень розпочався з виставки тематичних газет, які презентували учні груп, що здобувають цю професію..

Цього ж дня  серед учнів груп №14 та №15, було проведено І етап обласної олімпіади з предмету «Трактори», що складався з двох турів -  теоретичного та практичного.

 Теоретичний тур – це 50 тестових завдань з предметів  «Трактори», «Системи ТО», «Комплексні системи ТО».

Практичний тур  мав два проблемних завдання: 1)проведення щоденного ТО трактора; 2)комплектування орного агрегату, регулювання плуга, проведення оранки з послідуючою перевіркою якості виконаних робіт.

Учні що набрали найбільше балів, будуть продовжувати підготовку до ІІ етапу обласної олімпіади з предмету «Трактори», а кращий з них братиме  участь в цій олімпіаді. Було проведено інструктаж з техніки безпеки та охорони праці, учні отримали завдання, інструменти та обладнання. Всі учні досить вдало впорались із поставленими задачами та показали  гарні навички в роботі.

14.03.17 р. майстер в/н Лебедянець С.В. в гр.№15 провів конкурс професійної майстерності, де в теоретичному турі було  15 тестових питань з усіх предметів спецкурсу та предметів загально-професійної  підготовки. Практичний тур мав  два завдання:  клепання двох листів металу нахлистом однорядним та дворядним  швом з заданою відстанню між заклепками;  виготовлення шаблону шестипроменевої зірки заданого діаметру з наступним її вирубуванням  за цим шаблоном та  з перевіркою якості виконаної роботи. Найкращими учнями стали Ісай Максим та Сущенко Олександр.

   

15.03.17 р. класний керівник Катриченко С.В. та учні групи №14 ознайомили з цікавинками про професію, нові технології, що використовуються в агрономії; новітню та модернізовану техніку вітчизняного та іноземного виробництва, надали корисну інформацію про зміни в ПДР.

Цього ж дня, майстер в/н Короткий В.А. в гр.№16 провів конкурс професійної майстерності, який також  складався з двох турів - теоретичного та практичного. Теоретичний тур – 12 тестових завдань, практичний тур складався з двох частин: І – клепання двох листів металу нахлестом однорядним швом; ІІ – нарізування різі на прутку з наступною перевіркою якості виконаної роботи. Кравченко Сергій  та Лобода Євген були кращими.

   

17.03.17р. викладач Катриченко С.В. провів відкрите лабораторно-практичне заняття у групі №16 з предмету «Сільськогосподарські машини» на тему: «Вивчення будови культиваторів. Їх регулювання». Мета уроку - узагальнення та систематизація знань учнів з вивченої теми. Під час уроку учні мали можливість розвивати самоосвітню, особистісну, соціальну та пізнавальну компетентності та отримали практичні навички у регулювання культиватора КРН-4.2.

   

 В  кінці робочого тижня, членами методичної комісії було підведено підсумки тижня професії, де  проаналізували всі позитивні сторони та недоліки в запланованих та проведених заходах.

Переглядів: 527 | Додав: kulesh240890 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: