200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2016 » Квітень » 11 » Тиждень професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу»
13:15
Тиждень професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу»

Тиждень професії

«Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу»

 

Надзвичайно цікаво пройшов конкурс професійної  майстерності  професії «Лаборант  хіміко-бактеріологічного аналізу». В ньому взяли  участь по три  учні від груп №44 та №45. Практичним завданням учасників заходу було визначення якості улюбленого солодкого продукту – меду.

Формою проведення конкурсу майстри обрали загальновідому телевізійну передачу «Знак якості».

Перед початком змагання учасники та запрошені подивилися відео- рекомендації про те, як відрізнити  натуральний мед від фальсифікованого. Потім Калініченко Ірина поділилася   інформацією про  те, як бджоли переробляють нектар квітів в мед,  корисні факти супроводжувалися  презентацію.

          Конкурс складався з декількох етапів. На першому етапі проходила народна дегустація. Поки гості оцінювали смакові властивості трьох зразків меду,  учасники розгадували кросворд з ключовим словом «Бджола».

На другому етапі учні групи  №44 досліджували якість меду на вміст вологи, а учні групи №45 визначали якість меду за органолептичними показниками  та ймовірність  його фальсифікації  за допомогою муки та крохмалю.

Під час  третього  етапу учасники давали заключну експертизу за проведеними  дослідженнями.

Члени журі враховували всі вимоги по виконанню практичних  завдань:  організацію робочого місця, дотримання техніки безпеки, чіткість та вправність рухів тощо. За всіма показниками  виявили, що найкраще справилися із своїми завданнями Москалюк Олександр та Зоріна Оксана. Цікавою новиною для народних дегустаторів стало те, що зразок, який набрав найменшу кількість балів за смаковими показниками, виявився найкращим за результатами дослідження юних лаборантів!

На тижні з професії в групі №44 пройшла перевірна робота за підсумками виробничого навчання за другий семестр. Під час перевірної роботи учні досліджували якість води  та продуктів тваринництва, а саме м'яса, риби, меду. Найкращі результати показали Герасименко Олена, Москалюк Олександр та Пронін Вадим.

Змістовним та ефективним був відкритий урок з предмета «Основи мікробіології» викладача Балобанової І.С. Учні групи №44 виконували на лабораторно-практичному занятті завдання по приготуванню препаратів для мікроскопування. Застосування інформаційно-комунікаційних технологій під час інструктажу  по виконанню фіксованих забарвлених препаратів культури дріжджів молочнокислих бактерій дозволило учням швидко та безпомилково дотриматися всіх етапів виготовлення мазка. 

Переглядів: 653 | Додав: chuiko | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: