200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2016 » Грудень » 20 » Тиждень професії Оператор комп’ютерного набору.
13:39
Тиждень професії Оператор комп’ютерного набору.

Тиждень професії – комплекс навчально-виховних заходів щодо удосконалення професійної майстерності педагогічних працівників, збагачення  їхнього педагогічного досвіду та заходів, спрямованих на розвиток творчості учнів, поглиблення та поширення їх знань з професійної підготовки. 

В період з 12 по 15 грудня  2016 р.  у ліцеї тривав тиждень  професії Оператор комп’ютерного набору. Мета проведення тижня - розвиток в учнів активності, пізнавальних інтересів, потреби  глибокого і творчого  оволодіння знаннями, прагнення постійно знайомитись з найсучаснішими досягненнями науки і техніки, поглиблення знань з професії, а також перевірка  вмінь і навичок, отриманих учнями на уроках виробничого навчання, виховання любові до обраної професії.

      

Протягом  тижня була організована  виставка стіннівок, в якій взяли участь учні груп №44 та 45, тематичний огляд новин на тему  «У світі  комп’ютерних технологій», конкурс  кращий за професією  Оператор комп’ютерного набору та проведені відкриті уроки.

Відкритий урок виробничого навчання  на тему: « Створення слайдів презентації. Робота зі слайдами презентації. Редагування та демонстрація презентації» відбувся у вигляді Веб-квесту, який  провела майстер виробничого навчання Ковальська І.В. у групі №45.  Веб-квест  - це формат уроку,  орієнтований на розвиток пізнавальної, пошукової діяльності учнів, на якому значна частина інформації здобувається через ресурси Інтернету.

   

На першому етапі педагог  провела   підготовчу роботу, ознайомила учнів із темою і основною  проблемою та завданнями  веб-квесту. Кожна група окремо отримала завдання та  перелік Інтернет - посилань, де учасники команд могли  отримати необхідну інформацію.

Питання були сформульовані таким чином, щоб під час пошуку інформації, учні розуміли і усвідомлювали  відібраний матеріал, виділяли головне. Свої результати кожна команда оформлювала у вигляді презентації.

Обговорення результатів роботи над веб-квестом відбулося  у вигляді конференції, де учасники команд продемонструвати власно створену  презентацію та висловили свою думку щодо формату уроку, який їм дуже сподобався.

         Відкритий урок виробничого навчання  на тему: «Майстер діаграм. Основні елементи діаграм. Редагування та форматування елементів діаграми»  показав молодий фахівець, майстер виробничого навчання Кулєш В.Ю. у групі №44. Під час вступного інструктажу педагог зміг вмотивувати учнів, власним показом та тренувальними вправами закріпив навчальний матеріал, після чого учні вдало впорались з 5 самостійними завданнями.

Конкурс  кращий за професією Оператор комп’ютерного набору відбувся між  учнями груп №44 та 45. В процесі виконання завдань учні показали навики, знання правил техніки безпеки та експлуатації ПК.  Учні демонстрували вміння роботи з текстовим редактором  WORD, електронними таблицями   Excel, базами  даних Access, презентаціями  Power Point. Переможцями конкуру стали: Калініченко Ірина, Загранична Алєся  (група № 45) та Пронін Вадим та Герасименко Олена (група №44).

Переглядів: 714 | Додав: kulesh240890 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: