200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2015 » Березень » 25 » Тиждень професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування»
10:01
Тиждень професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування»

З метою підвищення рівня підготовки виробничих кадрів з 16.03.2015р. по 20.03.2015р. проводився тиждень професійної майстерності методичної комісії  професій «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування»

На цьому тижні були заплановані виставки газет, відкритий урок виробничого навчання, огляд новин, відкритий урок з предмета «Правила дорожнього руху».

16.03.15р. тиждень розпочався з виставки газет,  які підготували учні груп аграрних професій. Цього ж дня, майстер виробничого навчання  гр..№13 Короткий В.А. провів відкритий урок з виробничого навчання по темі: «Розбирання зчеплення, клепання накладок» метою якого було закріплення теоретичних знань по проведенню діагностики технічного стану, ТО,  та дефектування вузлів та агрегатів зчеплення трактора. Було проведено інструктаж з Техніки безпеки та охорони праці, учні отримали завдання, інструменти та обладнання. Всі учні досить вдало впорались із поставленими задачами та показали гарні навички в роботі.

 

17.03.2015 року майстер виробничого навчання  гр. ..№ 12 Онищенко М.С. провів відкритий урок з виробничого навчання по темі: «Робота на агрегатах для основного та передпосівного обробітку ґрунту». На вступному інструктажі молодий перспективний фахівець  узагальнив  теоретичні знання учнів  по проведенню ТО машинно-тракторного агрегату, його комплектуванню та проведенню технологічних регулювань. Було проведено інструктаж з Техніки безпеки та охорони праці, учні отримали практичне  завдання та реалізували його.

18.03.15р. день розпочався з огляду новин,  підготовку яких здійснив  викладач  Катриченко С.В. та учні групи №14 професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування». Вихованці цієї групи ознайомили з  новими технології, що використовуються в агрономії;  розповіли про  новітню та модернізовану техніку вітчизняного та іноземного виробництва, надали корисну інформацію про зміни в ПДР.

Цього ж дня, в рамках «Конкурсу професійної майстерності» серед учнів груп №12 та №13, було проведено І етап обласної олімпіади з предмета «Трактори», що складався з двох турів --  теоретичного та практичного.

 Теоретичний тур включив  50 тестових завдань в електронному вигляді. Питання містили  теми пройденого матеріалу з предметів  «Трактори», «Системи ТО», «Комплексні системи ТО». Практичний тур  складався з двох проблемних завдань:

- проведення щоденного ТО трактора;

- комплектування орного агрегату, регулювання плуга, проведення оранки з послідуючою перевіркою якості виконаних робіт.

Учні , що зайняли призові місця  продовжать підготовку до ІІ етапу обласної олімпіади з предмету «Трактори», а кращий з них візьме участь в цій олімпіаді.

19.03.15р., викладач Правил дорожнього руху Катриченко С.В. провів відкритий урок у групі №14 на тему: «Початок руху та зміна його напрямку», метою якого було узагальнення та систематизація знань учнів з вивченої теми. Під час уроку учні мали можливість розвивати самоосвітню, особистісну, соціальну та пізнавальну компетентності. Особлива увага була приділена можливим трагічним наслідкам навіть  в разі незначних порушень Правил дорожнього руху. Учні активно працювали під час опитування викладачем та підготували випереджувальні завдання по новій темі уроку. В кінці уроку було проведено експрес-опитування в вигляді тестування, що швидко та об’єктивно показало рівень засвоєння нового матеріалу.

20.03.15р., в кінці робочого тижня, відбулось засідання  методичної комісії, де  проаналізували всі позитивні сторони та недоліки  проведених заходів.

 

Переглядів: 1174 | Додав: chuiko | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: