200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2015 » Травень » 12 » В Арбузинському професійному аграрному ліцеї 28 квітня були підведені підсумки Тижня охорони праці.
13:58
В Арбузинському професійному аграрному ліцеї 28 квітня були підведені підсумки Тижня охорони праці.

      Згідно Положення про підготовку і проведення  Тижня охорони праці, листа департаменту освіти і науки від 01.04.2015р. № 1585/04-02/01-01-16 в Арбузинському професійному аграрному ліцеї 28 квітня були підведені підсумки Тижня  охорони праці.

           Всі присутні долучились до формування і створення умов з попередження ризиків у техногенному, природному та побутовому середовищі. А передувало відзначенню Дня охорони праці  виконання організаційних заходів:

- комісією з охорони праці організовано проведення рейду – перевірки виконання учнями в майстернях, спортивній залі вимог безпеки життєдіяльності,  наявності запобіжних написів, сигнальних фарбувань, знаків безпеки в гуртожитку ліцею  та учбовому полігоні.

Перевірено:

- виконання наказів про призначення осіб, відповідальних за організацію охорони праці, експлуатацію електрогосподарства та пожежної безпеки;

- наявність та дотримання інструкцій з охорони праці; журналу адміністративно-господарського контролю;

- своєчасність атестації робочих місць за умовами праці;

- проведення інструктажів з БЖД з учасниками навчально-виховного процесу;

 В бібліотеці протягом місяця працювала художньо – інформаційна виставка з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності.  Оновлено куточки з ОП, БЖД,  пожежної безпеки.

   Службою з охорони праці , в рамках навчальної програми з основ охорони праці організовано екскурсію з учнями гр. 14 в пожежну – рятувальну частину. Розповсюджено пам'ятку «формування культури безпеки життєдіяльності» серед учнів ліцею.

  .  В заходах Тижня з охорони праці залучались громадські об’єднання учнів - членів  добровільного пожежного товариства та групи «Червоного хреста» .

       З учнями ліцею проводилися виховні години з питань:

  • Безпека при користуванні газом у побуті;
  • Електроприладами;
  • Перша допомога при отруєнні грибами;
  • Купання у невстановлених місцях;
  • Пересування на вело та мото- транспортних засобах та інші.

 За 4 місяці ц.р. тільки один учень ліцею травмувався у побуті, серед працівників не сталося жодного травмування.

       Служба ОП, та інші підрозділи плідно співпрацюють з районними організаціями з питань охорони праці,; районним сектором Державної служби з надзвичайних ситуацій ; районним товариством червоного хреста; санітарно епідеміологічною службою; інспекціями.

Згідно вимог Кодексу цивільного захисту, наказу департаменту освіти, науки та молоді від 17.03. 2015 року № 188 за розробленим та затвердженим планом проведення Дня цивільного захисту:

  • Задіяно увесь особовий склад учнівського та педагогічного колективу (всього – 125 осіб);
  • Відпрацьовано план евакуації з приміщень ліцею по сигналу «Увага всім»;
  • Організовано художньо-інформаційну виставку з ЦЗ, БЖД;
  • Оновлено куточки з пожежної безпеки,БЖД, ЦЗ;
  • Спеціалістами районного ДСНС проведено лекції перед учнівським та педагогічним колективами;
  • Проведено практичні відпрацювання волонтерським загоном ліцею з надання екстреної медичної допомоги і транспортування умовно потерпілих в протирадіаційне укриття.

Усі заходи ЦЗ проводились за режимом «Підвищена готовність» згідно наказу № 6 від 25.01.2015 року:

  • «Про заходи безпеки учасників навчально-виробничого процесу АПАЛ» - наказ № 8а\г від  23.01.2015 року;
  • А також на виконання листа департаменту освіти , науки та молоді від 02.02.2015 року «Про заповнення форм» і доручення першого заступника голови облдержадміністрації від 07.10.2014 року «Про огляд захисних споруд».

Підсумки Дня цивільного захисту відбулись на урочистій лінійці з відзначенням переможців конкурсів та спортивних змагань.

  

 
     

Переглядів: 615 | Додав: chuiko | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: