200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2017 » Березень » 27 » Звіт про проведення тижня методичної комісії природничо-математичної підготовки
14:11
Звіт про проведення тижня методичної комісії природничо-математичної підготовки

З 20.03.17р. по 24.03.17р. методична комісія природничо-математичної підготовки продемонструвала ряд навчально-виховних заходів в рамках проходження методичного тижня.

Насиченим та пізнавальним виявився перший день тижня, який розпочався виставкою стіннівок на предметну тематику. Учні знайомилися з цікавою математикою, невідомими фактами живої природи,  вченими-фізиками та з задоволенням розгадували кросворди з хімії.

Надзвичайно цікавим заходом було проведення природничо-математичного квесту, в якому учні з захопленням та азартом виконували різноманітні завдання. На початку гри учні розділилися на чотири конкуруючі один з одним команди. Кожна команда отримала маршрутний лист та  відповідний  колір  ключів, які необхідно було зібрати в кожній кімнаті за виконані завдання. У фіналі квесту команди складали крилатий вираз із підказок, що містилися на зібраних ключах. В результаті самими спритними та кмітливими стали учні групи №26 (професія Кухар;кондитер). Всі учасники квесту були нагороджені солодкими подарунками.

        

Цього ж дня викладач географії Кур'янова І.В. ознайомила учнів першого курсу із цікавими географічними фактами та провела змагання під назвою «Географічний бій». Під час бою учні виявили глибокі знання з предмету, кмітливість, винахідливість, вміння логічно мислити. Переможницею стала Зубар Катерина, учениця гр. №26.

Наступний день розпочався з відкритого уроку біології на тему «Пріони». Обравши дослідний проект із елементами інсценізації, як форму проведення уроку, викладач Балобанова І.С. розкрила таку цікаву тему як пріони, їх поширення,  захворювання, викликані пріонами та заходи їх профілактики.

 Класний керівник групи №25 Бугай С.М. разом із учнями  провели відкриту виховну годину на тему: «Історія виникнення та становлення українського війська». Переглянувши презентацію та відеоматеріали, учні дізналися багато нового та цікавого про історію державності України, яка тісно пов'язана з утворенням і розвитком тих чи інших військових формувань, що забезпечували державний лад, захист та безпеку громадян як від зовнішніх агресорів, так і від внутрішніх дестабілізуючих факторів

.

Наступний день був не менш насиченим. Викладач Кривіцька Н.М. провела відкритий урок з математики на тему: «Границя функцій в точці». Метою уроку було сформувати в учнів поняття про границю функції в точці та її основні властивості. В процесі вивчення нової теми, учні активно вирішували приклади, виконували різноманітні вправи та завдання.

Викладач фізичної культури Бугай С.М. провів відкритий урок на тему: «Розвиток фізичних якостей (сили) з використанням нестандартного тренажерного обладнання». На початку уроку учні групи  №35 виконали вправи для розминки усіх груп м’язів, що підготувало їх для подальших вправ на нестандартному тренажерному обладнанні. Більшість учнів впорались із поставленим завданням та отримали гарні оцінки на уроці.

  

Цього ж дня викладач фізичної культури Колбасенко А.П. провів першість серед учнів ліцею зі стрільби. У змаганнях взяли участь представники всіх груп ліцею. В результаті запеклої боротьби перше місце серед юнаків здобув учень групи №14 Ільницький А., друге - учень групи №25 Дуйко О., третє -  учень групи №25 Левченко В. Серед дівчат перше місце отримала учениця групи №25 Надвідна В, друге – учениця групи № 25 Левіцька М., а третє – учениця групи № 44 Доценко К. Усі переможці нагороджені почесними грамотами та кубками.

  

У четвер викладач фізики та астрономії Радік А.М. провів відкритий урок з астрономії на тему: «Сонце – найближча зоря». Мета уроку – сформувати поняття «зоря» на основі сучасних наукових досліджень, розглянути основні характеристики Сонця як космічного тіла, його будову та активні утворення на поверхні Сонця. Завдяки застосуванню презентації та відеоматеріалу учні гарно засвоїли нову тему.

В цей же день викладач фізкультури Бугай С.М. провів першість серед учнів ліцею з настільного тенісу. Мета змагання полягала у підвищенні спортивної майстерності юних спортсменів і визначенні кращих гравців. У результаті напруженої боротьби перше місце серед юнаків здобув учень групи №26 Тифанюк Є., друге - учень групи №25 Рибальченко М., та третє місце посів учень групи №16 Аветісян М. Серед дівчат перше місце отримала учениця групи №35 Дяченко Я., друге і третє місце – також учениці групи № 35 Мішина Л. та Холод О. Усі переможці нагороджені почесними грамотами та кубками.

Завершенням тижня була виставка-конкурс малюнків на протипожежну та техногенну тематику, організована викладачем Петренко С.І.  Учні ліцею взяли активну участь у конкурсі. Переможцями стали Кожевніков Д., учень групи №16 та Сорока Наталія, учениця групи №56.

 

 

Переглядів: 594 | Додав: kulesh240890 | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: