200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2018 » Лютий » 26 » Звіт про проведення тижня МК природничо-математичної підготовки та предметів «Охорона праці», «Фізичне виховання», «Захист Вітчизни»
12:02
Звіт про проведення тижня МК природничо-математичної підготовки та предметів «Охорона праці», «Фізичне виховання», «Захист Вітчизни»

З 19.02.2018 по 23.02.2018 в ліцеї проходив тиждень методичної комісії природничо-математичних дисциплін та предметів «Охорона праці», «Фізичне виховання» і «Захист Вітчизни». Під час його організації та проведення викладачі намагалися якнайкраще представити свою роботу, досягнення, успіхи, презентувати себе у багатьох ролях. Така робота демонструвала співдружність усіх учасників навчально-виховного процесу, допомагала наблизити навчальну дисципліну до життя, стимулювати інтерес до її вивчення.

Всі викладачі методичної комісії взяли активну участь в організації і проведенні цікавих заходів, відкритих занять. Проведені заходи активізували пізнавальний інтерес учнів до вивчення дисциплін природничо-математичного циклу, сприяли прояву ініціативи й самостійності, розкриттю індивідуальних здібностей учнів та їх талантів.

Так, у понеділок 19 лютого учасники навчально-виховного процесу ознайомилися з планом проведення тижня, а також дізналися багато цікавого з предметних стіннівок у фойє ліцею.

Кривіцька Н.М. організувала і провела захід, присвячений 100-річчю з дня народження першого директора нашого закладу І.Ю.Скока. Учні дізналися про біографію педагога, слухали розповіді запрошених ветеранів-педагогів ліцею та вшанували пам'ять першого директора хвилиною мовчання. 

В цей же день був проведений інтелектуальний турнір, у якому учні демонстрували свої знання з таких предметів, як математика, фізика, хімія, біологія, географія та охорона праці. У перервах між основними етапами гри, учні дізналися про топ-7 сучасних українських Енштейнів, 10 найбільших наукових досягнень 2017 року, а також про цікаві географічні об’єкти нашої планети. Переможцем турніру став учень 3-го курсу професії Кухар; кондитер Сидоренко Сергій, друге місце виборола учениця 1-го курсу професії Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу Урсу Марина і третім став учень 1-го курсу професії Тракторист-машиніст с/г виробництва Кужілов Назар. Всі учасники і глядачі отримали задоволення від гри, а переможці – солодкі подарунки.

20 лютого в нашій країні вшановують пам'ять про загиблих на Майдані у 2014 році. Учні групи №47 разом з класним керівником провели тематичну лінійку під назвою «Герої не вмирають…», присвячену цим трагічним подіям.

Надзвичайно цікавий та насичений урок-проект з географії провела Кур'янова І.В.  Учні захищали свої міні-презентації з теми «Китайська народна республіка»,  ставили питання одногрупникам, здійснили віртуальну подорож до КНР.

21 лютого викладач математики Кривіцька Н.М. провела відкритий урок на тему: «Радіанна система вимірювання кутів. Одиничне коло». Під час пояснення нової теми Наталя Миколаївна використала інтерактивні методи та прийоми, що дозволило зробити простим і зрозумілим складний матеріал. Учні активно працювали на уроці та показали хороший рівень знань з предмета.

В цей же день пройшли змагання з настільного тенісу, організаторами яких були викладачі фізичного виховання – Бугай С.М. та Колбасенко А.П.

 В результаті запеклої боротьби першість серед хлопців ліцею виборов Рибальченко М., другим став Аветісян М. і третє місце посів Тифанюк Є. Серед дівчат вкотре перемогла Дяченко Я., друге місце у Гички А.  і третє посіла Медвінська А. Усі переможці отримали грамоти та солодкі подарунки.

  

22 лютого був проведений бінарний урок хімії та фізики на тему «Загальна характеристика металічних елементів». Викладачі Балобанова І.С. та Радік А.М. використали різноманітні прийоми та методи роботи, щоб зробити урок цікавим та реалізувати міжпредметні зв’язки двох дисциплін.

Викладач фізичного виховання Бугай С.М. провів відкритий урок на тему: «Гімнастика. Опорні стрибки». Урок проведено на високому методичному рівні, учні впорались із поставленими завданнями та продемонстрували свої вміння у опорних стрибках.

   

23 лютого викладач предмета «Захист Вітчизни» Колбасенко А.П. провів відкритий урок на тему: «Стрілецька зброя. Автомат Калашникова». Викладач застосував на уроці різні форми і прийоми -  презентацію, відео, заповнення таблиці, демонстрацію всіх частин автомата. Учні активно працювали на уроці, показали свої вміння і знання на практиці.

Викладач предмета «Охорона праці» Петренко С.І. організував і провів конкурс-виставку малюнків на протипожежну та техногенну тематику. Кращі малюнки були  в учнів 1-го курсу – Герасименко І., Ластівецької Н., Урсу М., а також 2-го курсу – Харламової І., Лободи Є., Москалюка Р.

   

Тиждень природничо-математичних дисциплін  та предметів «Охорона праці», «Фізичне виховання» і «Захист Вітчизни»  закінчився, але продовжуватиметься праця викладачів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися.

  

Переглядів: 677 | Додав: Mells_24_08 | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: