200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2018 » Березень » 20 » Звіт про проведення тижня професій аграрного напрямку.
15:34
Звіт про проведення тижня професій аграрного напрямку.

З метою підвищення рівня підготовки робітничих кадрів з 12.03.2018р. по 16.03.2018р. проводився тиждень професійної майстерності методичної комісії  професій Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування.

На цьому тижні були заплановані виставка газет, конкурси, огляд новин, відкритий урок з предмету «Сільськогосподарські машини».

12.03.18р. тиждень розпочався з виставки стіннівок, присвячених гігантській техніці, яка використовується в народному господарстві.

13.03.18р. майстер в/н Короткий В.А. в гр. №16 провів конкурс професійної майстерності, що складався з двох турів - теоретичного та практичного.

Теоретичний тур – це 12 тестових завдань, які включали теми  пройденого матеріалу із усіх предметів спецкурсу та предметів загально-професійної  підготовки.

Практичний тур складався з двох частин:

І – виготовлення шаблону шестипроменевої зірки заданого діаметру з наступним її вирубування за цим шаблоном та  з перевіркою якості виконаної роботи;

ІІ – нарізування різі на прутку з послідуючою перевіркою якості виконаної роботи. Переможцем став Долган Дмитро.

   

   

14.03.18р. день розпочався з огляду новин, Учні 17 групи ознайомили з цікавинками про професію тракторист, про нові технології, що використовуються в агрономії; новітню та модернізовану техніку Вітчизняного та іноземного виробництва, надали корисну інформацію про зміни в ПДР.

Цього ж дня на четвертому уроці, викладач  предмета «Сільськогосподарські машини» Катриченко С.В. провів відкритий урок у групі №17 на тему: «Класифікація сівалок», метою якого було вивчення класифікації машин для сівби та посадки сільгоспкультур.

Під час уроку учні мали можливість розвивати самоосвітню, особистісну, соціальну та пізнавальну компетентності та отримати теоретичні знання. Учні активно працювали під час опитування викладачем та підготували випереджувальні завдання по новій темі уроку.

15.03.18р. майстер в/н Лебедянець С.В. в гр.№15 провів конкурс професійної майстерності, що складався з двох турів:  теоретичного та практичного.

Теоретичний тур мав 15 тестових завдань. Питання також включали теми пройденого матеріалу з усіх предметів спецкурсу та предметів загально-професійної  підготовки.

Практичний тур складався з одного комплексного завдання – розбирання двигуна Д – 240.  Найкращим став учень групи – Бурмус Віталій.

   

   

16.03.17 р. в рамках «Конкурсу професійної майстерності» серед учнів груп №15 та №16, було проведено І етап обласної олімпіади з предмету «Агротехнології», що складався з  теоретичного та практичного турів.

Теоретичний тур – це 50 тестових завдань розроблених членами методичної комісії  в електронному вигляді. Питання включають в себе теми пройденого матеріалу з предметів  «Агротехнології», «Трактори», «Сільгоспмашини», «Системи ТО».

Практичний тур – описового характеру, складався з двох проблемних завдань:

- проведення щоденного ТО трактора;

- комплектування посівного агрегату, регулювання сівалки з послідуючою перевіркою якості виконаних робіт.

Після інструктажу з Техніки безпеки та охорони праці, учні отримали завдання, інструменти та обладнання. Всі учні досить вдало впорались із поставленими задачами та показали гарні навики в роботі, кращим став Кравченко Сергій, який буде продовжувати підготовку до ІІ етапу обласної олімпіади з предмету «Агротехнології».

В кінці робочого тижня, членами методичної комісії було підведено підсумки, де було проаналізовано всі позитивні сторони та недоліки в запланованих та проведених заходах.

Переглядів: 423 | Додав: Mells_24_08 | Рейтинг: 4.2/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: