200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2014 » Квітень » 25 » 16-17 квітня 2014р. «День відкритих дверей»
12:00
16-17 квітня 2014р. «День відкритих дверей»

Аграрний ліцей запрошує!

В школах України наближається закінчення навчального року, тому випускники дедалі частіше замислюються над тим, яку професію обрати, щоб вона приносила задоволення та давала можливість відчувати себе фінансово незалежним.

Для надання допомоги у такому важливому виборі в Арбузинському професійному аграрному ліцеї 16-17 квітня 2014р. був організований «День відкритих дверей». До  ліцею завітали більше 130 випускників шкіл нашого району, щоб краще дізнатись про професії, які можна здобути в ліцеї, ознайомитись з матеріальною базою та педагогічним колективом.

Основна професія нашого аграрного ліцею це, звичайно, «Тракторист сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування». Викладач  спецдисциплін Катриченко С.В. та майстри в/н  Мовчан І.М.,  Короткий В.А.,  Онищенко М.С. показали школярам кабінети та лабораторії, розповіли про навчальне господарство, полігон та с/г техніку ліцею, а також показали відеофільм про новітні технології обробки ґрунту та вирощування різноманітних культур.

Про професію «Лаборанта хіміко-бактеріологічного аналізу» розповіла викладач Балобанова І.С., а майстер в/н Рудик О.П. разом з учнями показала методи обстеження харчових продуктів.

В кабінеті бухгалтерського обліку викладач Ковальська І.В. завдяки інноваційним технологіям показала цікавий відеофільм про професію «Конторський (офісний) службовець (бухгалтерія)».

В ліцеї є два комп’ютерних класи, що дає можливість всім учням успішно вивчати інформатику, а «Операторам комп’ютерного набору» - різні спецдисципліни. Майстер в/н Чуйко О.О. розповіла про особливості цієї професії та показала майстер-клас зі створення вогняних ефектів на фотозображеннях за допомогою програми Adobe Photoshop CS4 .

Також в ліцеї готують професії сфери послуг – «Кухар; кондитер», «Офіціант», «Бармен», «Продавець». В їдальні ліцею майстри в/н Голуб О.А. та Каленяк Л.В. разом з учнями показали елементи оздоблення кондитерських виробів кремом та прикраси  для страв з овочів. Майстер в/н Левіна В.Г. в навчальному барі  показала зразок сервірування столу та цікаві  способи складання серветок, елементи декору з квітів. Майстер в/н Яремко Л.І. в лабораторії продавців показала способи оригінального пакування товарів. Школярі також познайомились з гуртожитком ліцею, де створені всі необхідні санітарно- гігієнічні умови проживання. Для учнів, які проживають в гуртожитку постійно організоване раціональне  гаряче харчування в їдальні. Учні отримують стипендію в розмірі 275 грн, а сироти  - 850грн. Після уроків ліцеїсти мають можливість відвідувати бібліотеку, займатися в трьох гуртках художньо-естетичного напрямку та  спортивних секціях.

Після цікавих екскурсій, в актовій залі директор ліцею Петренко Л.М. детально розповіла про організацію навчально-виховного процесу та позаурочні заходи ліцею. А потім школярі мали нагоду познайомилися з творчістю ліцеїстів під час цікавого концерту.

Тож з 1 червня в ліцеї стартує вступна кампанія, ми чекаємо на наших майбутніх ліцеїстів! Життям та практикою перевірено, що тільки добре засвоївши робітничу професію, людина зможе стати висококласним спеціалістом певного профілю, їй значно легше буде навчатись в коледжі чи вузі, знаючи «ази» своєї спеціальності.  Це неодноразово підтверджують  випускники,  які після закінчення нашого закладу продовжили навчання. Така ступенева освіта значно економить  кошти батьків,  адже навчання в ліцеї безкоштовне, а далі, після одного-двох років  навчання в коледжі без ЗНО,  можна вступати на третій  курс вузу. Багато наших випускників працюють і паралельно навчаються на заочних відділеннях вищих навчальних закладів, оплачуючи самостійно своє навчання.

Тож бажаємо школярам успішно здати іспити й зробити  вибір професії до душі! Своєрідний фотозвіт ви можете побачити на нашому сайті.

Переглядів: 572 | Додав: chuiko | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: