200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2017 » Лютий » 17 » День святого Валентина
14:00
День святого Валентина

14 лютого у багатьох країнах світу відзначається День святого Валентина або День всіх закоханих. І якщо це свято - його необхідно відзначати!

Перший сюрприз у вигляді медових глазурованих сердечок, які  учні першого курсу, що здобувають професію кухара-кондитера приготували власноруч та презентували педагогам ліцею – надзвичайно всіх потішив та розчулив.

«День Святого Валентина іменують Днем усіх закоханих. Свято — неофіційне і не є вихідним, проте активно відзначається молоддю щорічно 14 лютого. День Валентина прийшов до нас з-за кордону і дуже скоро став одним з найпопулярніших молодіжних свят. Достовірних даних про те, де саме зародилася традиція святкування — немає, одні вважають батьківщиною знаменного дня — Англію, інші — Францію. За переказами, День Святого Валентина вшановує великомученика Валентина — священика, який всупереч наказу імператора Клавдія ІІ, що забороняв молодим чоловікам мати сім'ю, таємно вінчав закоханих. Правитель вважав, що самотній чоловік, не обтяжений сімейним побутом, має шанси стати кращим воїном, оскільки його думки зайняті тільки майбутніми битвами. Незабаром дії священика були розсекречені, сам Валентин постав перед судом, піддався жорстоким тортурам і згодом був страчений. В ніч перед стратою він написав своїй коханій лист — освідчення у віршованій формі. Згодом такі листи стали називати «валентинками»».

 Саме таку історію про виникнення  свята  зі сцени актової зали ліцею повідали англійською учні груп другого курсу. А потім були сонети Шекспіра і Бернса та їх переклади рідною мовою.

    

Другим сюрпризом, що приніс емоційну насолоду та гарний настрій присутнім – стала розважальна гра «Хто кращий?». Змагалися представниці  прекрасної статі з мужніми красенями, сильною половиною нашого ліцею. Випробовування були далеко не дитячими: хлопці заплітали коси, дівчатка – забивали гвіздки… Інтелектуальне випробовування передбачало відгадування неіснуючих персонажів,  відповіді на важкі гендерні питання. Змагання пройшло в невимушеній, легкій та приємній атмосфері, а кращими стали наші дівчатка та хлопці!

   

  Вболівальники отримали задоволення від дотепного гумору учасників команд та співу учасників художньої самодіяльності. Свято вдалось!

Переглядів: 668 | Додав: kulesh240890 | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: