200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2014 » Квітень » 25 » Конкурси професійної майстерності, майстер-класи та інше…
10:24
Конкурси професійної майстерності, майстер-класи та інше…

Тиждень методичної комісії  професій «Кухар», «Продавець продовольчих товарів» тривав  з 07.04.2014р. по 11.04.2014р. В рамках тижня були заплановані виставки газет, відкриті уроки, ліцейні конкурси професійної майстерності професій «Кухар», «Продавець продовольчих товарів», огляд новин,  гра Брейн-ринг та надзвичайно професійні майстер-класи.

Тиждень розпочався з виставки газет, які презентували професії, що входять до складу методичної комісії .

01.04.2014 р. майстер виробничого навчання Зубар А.І. провела відкритий урок на тему «Приготування каш» в групі № 23. Мета уроку - ознайомлення учнів з асортиментом круп та технологією приготування різних каш. Логічним завершенням уроку стала презентація завдань, які учні виконали самостійно, всі присутні мали змогу продегустувати приготовлені страви.

07.04.2014 року відбулася олімпіада серед учнів групи № 22 з предмету «Технологія приготування їжі», яку підготувала і провела викладач спецдисциплін  Петренко Л.М. Найбільшу кількість балів набрав учень Полоз Андрій.

В навчальному  барі ліцею майстер виробничого навчання Левіна В.Г провела майстер-клас по складанню серветок різними способами для учнів груп №№22 та 23 професії «Кухар». Учні з захопленням намагались відтворити дії професіонала, і багатьом з них це вдалося.

Олімпіада з предмету «Устаткування» охопила  всі теми програмового матеріалу. Викладач спецдисциплін Ніколаєнко І.М. підготувала  тестові завдання для учнів групи № 23, з яким найкраще впорався  Петренко Вадим.

Три учасники взяли участь у конкурсі професійної майстерності серед учнів цієї групи, переможцем конкурсу визнано Петренка Вадима.

Для учнів групи №23 майстер виробничого навчання Каленяк Л.В. провела майстер-клас по оздобленню масляним кремом тортів та тістечок,   розкривши   секрети правильного підбору  інструментів та інвентарю для успішного прикрашання смаколиків. При оздобленні виробів майстер використовувала масляний крем різних кольорів, а потім до процесу створення рожевої трянди, зелених листочків та бежевих бордюрів взялися  учні групи. Справжній ажіотаж виникав тоді, коли власноруч створена учнем квітка трохи нагадувала ту, що зробив професіонал. Техніка традиційного оздоблення  припала до душі всім учасникам майтер-класу.

 Учні груп № 33, 23, 22 розповіли учням інших груп  про шкідливість вживання енергетичних напоїв, провели огляди новин на тему «Історія виникнення  продуктів» та   «Виникнення кулінарії».

 Викладач спецдисциплін Мазуренко Н.А. провела відкритий урок з предмета «Товарознавство продовольчих товарів» на тему «Риба жива, охолоджена, морожена»».(гр.№33)». На уроці була використана презентація, за допомогою якої учні  ознайомилися з асортиментом риби та методами її зберігання, учні переглянули відеоролик про заморожування щойно виловленої риби на суднах та почули «Оду оселедцю» у виконанні учениці Андрійчук Анастасії.

 Викладачі професійно-теоретичної підготовки Мазуренко Н.А., Петренко Л.М., Ніколаєнко І.М. підготували та провели гру Брейн-ринг. В ході гри команди груп № 22 та №23 повинні були дати відповіді на питання з п’яти предметів та отримувати найбільшу кількість балів, за підсумками журі перемогу здобула  команда групи № 22.

  Майстер виробничого навчання Голуб О.А. провела  відкритий урок виробничого навчання на тему: «Приготування солянок», де продемонструвала свій професіоналізм  кухаря і педагога.

Майстри виробничого навчання професії «Продавець продовольчих товарів» провели конкурс фахової майстерності «Кращий продавець 2014».  Учні виконували завдання  на програмування ціни заданого товару на електронних вагах,  розпізнавали  асортимент кондитерських виробів, проводили розрахунок з покупцями за збірну покупку. Під час виконання робіт учні показали належний рівень навичок, отриманих на уроках теоретичного та виробничого навчання, впевнено продемонстрували техніку розрахунку з покупцями.    В конкурсі взяли  участь  Чалюк Альбіна, Васільєва Оксана, Андрійчук Анастасія. Переможцем конкурсу визнано Чалюк Альбіну.  Відкритий урок на тему: «Вивчення асортименту хлібобулочних виробів» в групі № 33 провела майстер виробничого навчання Яремко Л.І. За допомогою відеофільмів  учням в  цікавій і доступній формі була донесена інформація про  технологію приготування борошна та виготовлення хлібобулочних виробів. Учні групи були співавторами уроку, приготувавши випереджувальні завдання про види хлібобулочних виробів різних народів.

Майстер виробничого навчання професії «Кухар»  Голуб О.А. в досить незвичній формі  провела конкурс професійної майстерності у групі №22. Конкурсна програма передбачала виконання одного теоретичного завдання з професійно-теоретичного курсу підготовки майбутніх кухарів та двох практичних завдань.  Учні справилися з поставленими завданнями: вміло організовували робоче місце, підбирали необхідний інвентар, інструментарій, посуд для приготування і подачі страв, дотримувалися технології приготування страв, норм охорони праці, санітарії та гігієни в роботі. Майбутні кухарі творчо підійшли до оформлення страв, які презентували членам  комісії.  В змаганнях взяли участь найкращі учні групи №22 професії «Кухар»: Полоз Андрій, Тур Артем та Стонога Людмила. Оцінювання конкурсантів членами журі проводилось після дегустування страв. За результатами оцінювання всіх конкурсних завдань переможцем став Тур Артем.

Підсумковим засіданням завершився тиждень методичної комісії професій «Кухар» та «Продавець продовольчих товарів», на якому члени комісії обговорили якість та ефективність проведених заходів. Педагоги творчо підійшли до організації та проведення  тижня методичної комісії, що сприяло залученню учасників навчального процесу до творчої діяльності, впровадженню нових форм і методів навчання.

Фотозвіт у розділі "Фотоальбоми"  найкраще висвітлить все те, що ви прочитали.

Переглядів: 928 | Додав: chuiko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: