200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2016 » Березень » 17 » Тиждень методичної комісії професій «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин
14:29
Тиждень методичної комісії професій «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин

У рамках проведення місячника методичної роботи, з  метою підвищення рівня підготовки виробничих кадрів, з 29.02.2016р. по 04.03.2016р. проводився тиждень  методичної комісії  професій «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування»

Тиждень розпочався з виставки газет та відкритого уроку виробничого навчання на  тему: «Розбирання та миття деталей заднього мосту та відновлення пошкоджених різьбових з’єднань» (майстер в/н Щупак Ю.А.). Мета заняття - закріплення теоретичних знань по проведенню діагностики технічного стану, ТО,  та дефектування КПП колісних тракторів. Майстер провів  інструктаж з техніки безпеки та охорони праці, учні отримали практичні завдання, інструменти та обладнання та  досить вдало впорались із поставленими задачами, демонструючи гарні навички в роботі.

01.03.2016 року майстром в/н Коротким В.А. в гр.№13 було проведено конкурс професійної майстерності, що складався з двох турів :  теоретичного та практичного.

         Теоретичний тур – складався з 40 тестових завдань  в електронному вигляді. Питання включали теми пройденого матеріалу зі всіх предметів спецкурсу та предметів загально-професійної  підготовки.

Практичний тур складався з двох частин: 

І - демонтаж колеса з трактора, з наступним вилученням пневмокамери;

ІІ – заміна фрикційних накладок диска зчеплення трактора з  перевіркою якості виконаної роботи. Переможцем став учень групи  - Цапук І.

В цей день майстер в/н Онищенко М.С. провів перевірну роботу в групі №55 з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», під час якої учні показали свої знання та вміння в роботі з комплектування МТА.

02.03.2016 року згідно з планом проведення тижня професії, день розпочався з огляду новин за підготовку яких відповідав викладач спецдисциплін Катриченко С.В. та вихованці групи №14 професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування». Учні ознайомили з цікавинками обраної професії, розповіли  про нові технології, що використовуються в агрономії, новітню та модернізовану техніку вітчизняного й іноземного виробництва, надали корисну інформацію про зміни в ПДР.

Майстер в/н Лебедянець С.В. в гр.№15 провів конкурс професійної майстерності, що також  складався з  теоретичного та практичного етапів.

 Теоретичний етап мав 12 тестових завдань. Практичний тур складався з двох частин: 

І – клепання двох листів металу нахлестом однорядним швом;

ІІ – нарізування різі на прутку з наступною  перевіркою якості виконаної роботи. До трійки призерів ввійшли: Сущенко О., Герасимчук Ю., Бурмус В.

03.03.2016 року викладач з предмета «Трактори» Катриченко С.В. провів відкритий урок у групі №14  «Маточини коліс, типи коліс, їх   кріплення», метою якого було узагальнити та систематизувати знання  учнів з вказаної теми. Під час уроку учні мали можливість розвивати самоосвітню, особистісну, соціальну та пізнавальну компетентності. Учні активно працювали під час опитування викладачем та підготували випереджувальні завдання до уроку. В кінці уроку було проведено експрес-опитування в вигляді кросворду з теми уроку, що швидко та об’єктивно показало рівень засвоєння  матеріалу.

04.03.2016 року майстер в/н Щупак Ю.А. в гр. .№14 також провів конкурс професійної майстерності, що складався з теоретичного та практичного турів.

Теоретичний тур – це  40 тестових завдань Питання включали теми  всіх предметів спецкурсу та предметів загально-професійної  підготовки для ІІ курсу.

Практичний тур складався з двох частин: 

І – установка диска зчеплення на трактор;

ІІ – набирання шестерень на вали КПП та їх установка з перевіркою якості виконаної роботи.

Всі учні досить вдало впорались із поставленими задачами та показали гарні практичні навички. Призерами стали:  Мішин В., Ільницький А., Голованець Д.

Учні груп, що посіли призові місця, були нагороджені грамотами та заохочувальними призами.

Переглядів: 707 | Додав: chuiko | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: