200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » 2017 » Лютий » 15 » Зустріч з воїнами – інтернаціоналістами
13:52
Зустріч з воїнами – інтернаціоналістами

                                                                                                                                                                                               Війна буде повторюватися до тих пір,

поки питання про неї буде вирішуватися

не тими, хто помирає на полі бою.

Анрі Барбюс

14 лютого   ліцеїсти зустрічали шановних гостей, воїнів – інтернаціоналістів, які завітали на загальноліцейну   годину пам’яті, присвячену річниці виводу  військ з Афганістану.

         Церуш Едуард Миколайович, голова спілки ветеранів-інтернаціоналістів Арбузинського району, розповів про збройний конфлікт за участю Радянського Союзу на території Афганістану, який розпочався у грудні 1979 році і тривав до 15 лютого 1989 року, пригадав про своє важке афганське випробовування.

Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 000 українців. З них 3 360 загинули, в тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення отримали більше 8 000 українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідами.  Із 72 осіб, удостоєних за роки «афганської» війни звання Герой Радянського Союзу, є 11 українців.

Другого запрошеного гостя, Мудрого Володимира Леонідовича, учні з цікавістю  слухали з  розповіддю про його місію воїна-інтернаціоналіста в арабській республіці Єгипет, де він був «мисливцем за літаками, що мали назву «Фантом». Його винищувальний авіаційний полк був поставлений прикривати Каїр  і Асуанський  гідровузол.

         Після спілкування з ветеранами присутні подивились відеофільм, присвячений пам’яті нашого земляка, підполковника Білокамінського Анатолія Івановича, який в 1985-1986 р. р. , під час афганської кампанії був командиром батальйону супроводження вантажів, що  були необхідні воінам-інтернаціоналістам.

         Хвилиною мовчання присутні  вшанували пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів,  які виконували свій службовий обов'язок за межами Батьківщини.

Переглядів: 467 | Додав: kulesh240890 | Рейтинг: 2.8/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: