200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » Архів матеріалів

Класним керівником Мазуренко Н.А. та учнями групи №35 проведено урочисту лінійку присвячену вшануванню юнаків, які героїчно загинули в бою під Крутами 29 січня 1918 року.

   Кожна історична подія має певний духовний сенс, але існує така закономірність, за якою політичного сенсу набувають саме драматичні події. Бій під Крутами - це, безумовно, героїчна, але в той же час і трагічна сторінка української історії. Неможливо не захоплюватися мужністю і самопожертвою, київських студентів.

«Це був прояв патріотизму і героїзму в найвищому розумінні цих слів»,  – зазначили учні групи №35. Усі присутні вшанували загиблих Героїв хвилиною мовчання.

  

Переглядів: 505 | Додав: chuiko | Дата: 10.02.2016 | Коментарі (0)

 Удосконалення рівня професійної компетентності  педагогічних працівників - один з основних напрямів реформування системи освіти. Сучасна педагогіка має потребу у висококваліфікованих спеціалістах, які здатні творчо підходити до організації навчально-виховного процесу та досягати високих якісних результатів.

 Основним напрямом удосконалення рівня професійної компетентності викладачів є професійне самовдосконалення шляхом цілеспрямованої самоосвітньої діяльності. Саме тому на традиційних педагогічних читаннях, що відбулися у формі  круглого столу, були розглянуті  питання самоосвіти й саморозвитку педагогічних кадрів.

Самоосвіта педагогів - система формування їхньої компетенції та творчого зростання. Тому завдання методичної служби та керівництва навчального закладу полягає у постійному стимулюванні мотивації самоосвіти та оновлення знань педагогічних працівників, ... Читати далі »

Переглядів: 1044 | Додав: chuiko | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Загальновідомо, що головними завданнями педагогічної ради є об'єднання зусиль педагогічного колективу, спрямоване на підвищення рівня навчально-виховної роботи, упровадження в практику досягнень педагогічної науки та передового досвіду. 

 Відповідно до річного плану роботи ліцею, з метою активізації діяльності  інженерно-педагогічних працівників  щодо взаємозв’язку між рівнем майстерності педагога та результативністю навчання учнів,  25 січня 2016 р. відбулось засідання педагогічної ради.

Першим питанням порядку денного став моніторинг навчальних  досягнень учнів за І семестр  2015 – 2016 н. р.  Голови методичних комісій доповіли про результати навчання учнів з предметів загальноосвітньої професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки.

Методист ліцею узагальнила  моніторингові дослідження педагогічного колективу, представила у діаграмах  якість знань, коефіцієнт навченості, рівні на ... Читати далі »

Переглядів: 530 | Додав: chuiko | Дата: 27.01.2016 | Коментарі (0)

Згідно з графіком навчально-виробничого процесу в січні проведена державна кваліфікаційна атестація у групі №54, професія «Офіціант; бармен». За її результатами 19 учням групи було присвоєно кваліфікацію «офіціант 4 розряду», «бармен 4 розряду».  Всі  учні групи отримали дипломи кваліфікованих робітників.

Під час захисту  творчих робіт учні презентували  якісні та змістовні матеріали, які в подальшому можуть використовувати педагоги на уроках професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки.

Високу оцінку отримала дослідницька робота учнів Половинко Наталії та Прокоф’єва Олексія з теми: «Кулінарна характеристика улюблених страв педагогічного та учнівського колективу Арбузинського ПАЛ».

... Читати далі »

Переглядів: 650 | Додав: chuiko | Дата: 25.01.2016 | Коментарі (0)

Новий рік - це одне з найбільш таємничих, казкових і родинних свят, яке обіцяє здійснення мрій кожному, хто вірить в чудеса. 

24 грудня в актовій залі ліцею відбулося театралізоване дійство «Новорічна казка». Учні ліцею показали уривки з улюблених казок в сучасній обробці. Казку «Червоний капелюшок» на новий лад представили  викладачі та майстри ліцею.

Зі сцени лунали новорічні пісні, вітання. 

Дід Мороз та Снігуронька побажали всім присутнім 
Приємних вражень і подій, 
Здійснення заповітних мрій,
Задумів, втілених в життя, 
Здоров’я, мудрості й добра.

  ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Додав: chuiko | Дата: 29.12.2015 | Коментарі (0)

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права з 07  по 11 грудня 2015 року викладачем правознавства Антоненко С.Ю. було заплановано та проведено ряд заходів.

Так, з метою вивчення рівня правової культури молоді було проведено анкетування. 

Викладач правознавства спільно з практичним психологом, Петренко Я.Ю. провели загальноліцейну виховну годину «Ні насильству!», де учнів було ознайомлено з видами насильства та його причинами. Наприкінці заходу всі присутні тримали пам’ятку «Куди звертатися у випадку насильства».

З метою роз’яснення деяких статей адміністративного та кримінального кодексів України було проведено лекцію «Закон і підліток».

Для уникання ситуації торгівлі людьми проведено круглий стіл «Ні торгівлі людьми!».

Увазі учнів викладачем правознавства та практичним психологом були  представлені відеоматеріали «Відповідальність неповнолітніх» та &laq ... Читати далі »

Переглядів: 442 | Додав: chuiko | Дата: 28.12.2015 | Коментарі (0)

З 9 листопада по 24 грудня у навчальних групах проведені перевірні роботи. Завдання навчально-виробничих робіт були   розроблені відповідно до  програм.

Учні групи №54 професії «Бармен» продемонстрували уміння та навички в приготуванні, оформленні та подачі змішаних напоїв. Зверталась увага на  підготовку робочого місця, зовнішній вигляд, дотримання правил охорони праці та  послідовність   виконання завдання,  оригінальність.

Майбутні кухарі готували  страви з м'яса та  риби, холодні страви та закуски.  Учні проявили  свої професійні навички в приготуванні та подаванні страв. При оцінюванні була врахована креативна подача  приготовлених   люля- кебаб, шашлику із свинини, холодцю з м’яса.

... Читати далі »

Переглядів: 658 | Додав: chuiko | Дата: 25.12.2015 | Коментарі (0)

У грудні в нашому ліцеї традиційно пройшов конкурс «Нумо, хлопці», присвячений Дню Збройних Сил України. Збірні команди юнаків нашого ліцею змагалися у спритності, винахідливості, кмітливості та дарували сміх і веселий настрій для всіх присутніх.

Переможцями стали: команда «Барс» (групи 44,65,33),

ІІ місце поділили команда  «Співдружність» (групи 13,14,15) та команда «Січових стрільців» (групи 23,24,25,35). Всі переможці та учасники отримали грамоти, солодкі подарунки та святковий настрій.

   

Переглядів: 538 | Додав: chuiko | Дата: 21.12.2015 | Коментарі (0)

         В нашому ліцеї, напередодні новорічних свят, традиційно проведено щорічні змагання з шахів та шашок.  Кращі юні майстри стародавньої гри змагались для виявлення  переможців 2015 року. Найкмітливішими знавцями гри в шахи серед юнаків стали:  Тифанюк Олександр учень гр.. 65 (конторський службовець),   2 місце посів Мішин Валентин гр..14(тракторист),    3 місце -Ільницький Андрій гр.. 14 (тракторист).   Серед  дівчат:   Мішина Любов гр..35 (продавець),     2 місце- Дроботун Вікторія гр..33 (обліковець),     і на 3 місці Васильєва Оксана гр..33 (обліковець).

         Наймасовіші змагання були як завжди, серед любителів шашок. Серед юнаків переможцями стали:   1 місце-  Тифанюк Олександр,    2 місце- Мішин Валентин,    на 3 місці Даленко Григорій гр.. 13 ... Читати далі »

Переглядів: 455 | Додав: chuiko | Дата: 15.12.2015 | Коментарі (0)

24 листопада 2015 року на базі нашого ліцею  відбулося засідання регіональної групи обласної методичної секції голів методичних комісій класних керівників та вихователів гуртожитків з теми «Формування в учнів імунітету до негативних впливів соціального середовища». Учасників секції привітали веселим батлом представники учнівського та педагогічного колективів ліцею. Петренко Людмила Миколаївна, директор ліцею, ознайомила присутніх з історією та перспективами розвитку навчального закладу.

У ході засідання досвідом превентивного виховання поділились Чуйко О.О. та Богданова А.М., заступники з навчально-виховної роботи Арбузинського та Маринівського професійних аграрних ліцеїв відповідно, а Петренко Я.Ю., практичний психолог Арбузинського професійного аграрного ліцею, провела тренінг за програмою «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» (профілактика торгівлі людьми).

Також учасники секції ознайомилися з навчально-матеріальною ... Читати далі »

Переглядів: 471 | Додав: chuiko | Дата: 02.12.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 44 45 »