200x200

Єдина Країна! Единая Страна!
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Menu
Головна » Архів матеріалів

Гарним завершенням плідного навчального року стала поїздка колективу ліцею до Софіївського парку, що знаходиться в місті Умань.

Цю мальовничу місцевість називають казковою країною - настільки тут все незвичайно, поетично і прекрасно. Тут ми побачили Англійський парк, де зібрана багата колекція рослин з усього світу, каскади озер і водоспадів.   Милувалися дивовижними пейзажами, численними фонтанами, штучними гротами та вишуканими скульптурами античних богів і богинь.

 Парк широко відомий як в Україні, так і за її межами - це одне з найвидатніших творінь світового садово - паркового мистецтва. У світі існує всього декілька парків, таких як Уманський парк Софіївка. Софіївський державний дендрологічний заповідник займає площу понад 150 гектарів.

 На які тільки божевілля йшли чоловіки, щоб здивувати своїх коханих: починали війни ... Читати далі »

Переглядів: 526 | Додав: chuiko | Дата: 14.07.2014 | Коментарі (0)

Ось і настав цей незвичайний день – 27 червня. День святковий радісний, Веселий і сумний водночас. День розставання з ліцеєм, рідними, затишними стінами, гомінкими коридорами, щирими друзями, добрими наставниками. Останнім акордом лілейної симфонії відлунали іспити на професійну майстерність. Залишились позаду і казково-незвіданий світ пізнання ,і щирі спілкування, і до болю знайома мелодія дзвінка. Все це – позаду. А попереду  - самостійне життя, в яке вступають  102   наших випускника. Отримали атестат про загальну середню освіту та диплом кваліфікованого робітника:

 Кухарі,обліковці з реєстрації бухгалтерських даних, оператори комп’ютерного набору, лаборанти хіміко-бактеріологічного аналізу; ;

Здобули  професію та отримали дипломи:

Трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва та  ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: chuiko | Дата: 14.07.2014 | Коментарі (0)

З 20 по 26 червня 2014р. в Арбузинському ПАЛ випускники захищали дипломні та творчі роботи. Вони проявили себе як компетентні та досвідчені фахівці, здатні до виконання складних завдань.

      Випускники групи № 21( професія «Кухар») виготовили серію плакатів зі схемами та алгоритмами приготування страв. Групи № 31 (професія «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; оператор комп'ютерного набору») та № 41 (професія «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу; оператор комп'ютерного набору») створили відеофільми та презентації на обрані теми. Учні групи № 53 (професія «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва») виготовили стенди та макети вузлів і агрегатів тракторів та сільськогосподарських машин.

         Створені творчі роботи продемонстрували ... Читати далі »

Переглядів: 486 | Додав: chuiko | Дата: 14.07.2014 | Коментарі (0)

26.06.2014 року відбулося звітування директора ліцею Петренко Л.М. про роботу за 2013-2014 н.р. перед трудовим колективом та громадскістю. Робота директора за звітний період оцінена позитивно. Звіт директора викладено у розділі "Каталог файлів".

Переглядів: 550 | Додав: chuiko | Дата: 14.07.2014 | Коментарі (0)

11 червня 2014 року наш ліцей пройшов позачергову атестацію в акредитаційній комісії з 11 професій: «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу», «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу; оператор комп'ютерного набору», «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» категорії А1, А2, В1, «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування», «Кухар», «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; оператор комп'ютерного набору», «Оператор комп'ютерного набору», «Конторський (офісний) службовець (бухгалтерія)», «Продавець продовольчих товарів», «Продавець продовольчих товарів; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних», «Офіціант; бармен». Дію двох професії продовжено: «Кухар; кондитер», «Продавець продовольчих товарів; ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: chuiko | Дата: 14.07.2014 | Коментарі (0)

6 червня 2014 року працівники Арбузинського ПАЛ здійснили екскурсію по об’єктам найбільшого на півдні України Южноукраїнського енергетичного комплексу.

Під час екскурсії працівники отримали достовірну інформацію про роботу АЕС, побачили макети обладнання в інформаційному центрі підприємства, відвідали повномасштабний тренажер, Ташлицьку ГАЕС і Олександрівську ГЕС.

Усі відвідувачі отримали задоволення від екскурсії та багато корисної інформації про роботу нашої Южноукраїнської АЕС. 

    

Переглядів: 594 | Додав: chuiko | Дата: 18.06.2014 | Коментарі (0)

4-5 червня  2014 р. у Миколаївській області на базі Вознесенського ПАЛ проводилась щорічна конференція обласного центру по роботі зі здібною молоддю ПТНЗ.

Учениці 42 гр. професії «Лаборант хіміко – бактеріологічного аналізу» Чорна Галина та Дідик Анастасія на чолі з психологом ліцею Петренко Я.Ю. взяли участь у конференції, презентували свої творчі роботи та дослідницькі проекти, також учениці отримали пам’ятний  сертифікат учасника конференції та цікаві сувеніри від Вознесенського професійного ліцею.

 

         ... Читати далі »

Переглядів: 472 | Додав: chuiko | Дата: 12.06.2014 | Коментарі (0)

Нещодавно учням і педагогам Арбузинського ліцею пощастило відвідати сучасне господарство  «Промінь», що знаходиться у селі Воєводському. І хоч день виявився похмурим і дощовим, враження від екскурсії залишились яскравими, адже СТОВ «Промінь» на сьогодні є одним із лідерів у тваринництві не лише на Миколаївщині, а й в цілому по Україні.

       

Знайомство з господарством розпочалося з огляду сучасного елеватора, у якому процеси надходження, зберігання і відвантаження  зернової сировини повністю автоматизовані.

... Читати далі »

Переглядів: 1450 | Додав: chuiko | Дата: 26.05.2014 | Коментарі (0)

Згідно Положення про підготовку і проведення  тижня охорони праці, листа департаменту освіти і науки від 07.04.2014р. № 1558/04-02/01-01-16 в Арбузинському професійному аграрному ліцеї 24 квітня були підведені підсумки тижня з охорони праці.

Всі присутні долучились до формування і створення умов з попередження ризиків у техногенному, природному та побутовому середовищі. А передувало цьому  Дню виконання організаційних заходів.

Комісією з охорони праці організовано проведення рейду – перевірки виконання учнями в майстернях, спортивній залі вимог безпеки життєдіяльності . Наявність запобіжних написів, сигнальних фарбувань, знаків безпеки в гуртожитку ліцею  та учбовому полігоні .

Майже місяць працювала в бібліотеці художньо – інформаційна виставка з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності. Оновлено куточки з ОП, БЖ ... Читати далі »

Переглядів: 641 | Додав: chuiko | Дата: 19.05.2014 | Коментарі (0)

Аграрний ліцей запрошує!

В школах України наближається закінчення навчального року, тому випускники дедалі частіше замислюються над тим, яку професію обрати, щоб вона приносила задоволення та давала можливість відчувати себе фінансово незалежним.

Для надання допомоги у такому важливому виборі в Арбузинському професійному аграрному ліцеї 16-17 квітня 2014р. був організований «День відкритих дверей». До  ліцею завітали більше 130 випускників шкіл нашого району, щоб краще дізнатись про професії, які можна здобути в ліцеї, ознайомитись з матеріальною базою та педагогічним колективом.

Основна професія нашого аграрного ліцею це, звичайно, «Тракторист сільськогосподарського виробництва; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування». Викладач  спецдисциплін Катриченко С.В. та майстри в/н  Мовчан І.М. ... Читати далі »

Переглядів: 572 | Додав: chuiko | Дата: 25.04.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 44 45 »